Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

‘Samsunspor’ da bu gün kongre günü’

‘Samsunspor’ da bu gün kongre günü’

Bu gün ÇALIK YEDAŞ olayından az uzaklaşalım. SAMSUNSPOR kongresi. Gündem bu. Aslında gündem o kadar çok ki. Mesela taksim olayları…

Ağaç dikenlerin yılbaşılar da kesilen çamlara neden tepki göstermediklerini sorgulamayan milletiz. Ya da Yılbaşında hindi katliamı yapan Avrupa ve ülkemiz insanlarına duyarsız olan bu insanların Kurban Bayramında kurban kesilmesine tepki göstermesi gibi…

Neyse dedik ya konumuz Samsunspor kongresi. Hasbel kader biz de Spor müdürümüz ile başkan Emin Kar’ın ilk başkan olmasında yaptığı çağrıya uyduk, Samsunspor üyesi olduk. İyi mi kötü mü yaptık bilemiyorum ama bazen ağrımayan dişimize kerpeten vurduk diyebilirim.

Bu gün kongrede iki isim yarışacak. Birisi başkan Emin Kar, diğeri Efsane başkan Hasbi ağanın oğlu Tarık Menteşoğlu…

Ama kongre öncesi işler biraz karışık gibi görünüyor. Her ne kadar Başkan Kar sessiz sedasız kalsa da iddiaya girerim yine çok gergindir. Elbette ki Başkan Kar’ın yanında, listesinde olanlar ve destekleyenleri başkan Kar’ dan daha da çok gerginler. Bize ne oluyor peki?. Biz taa Çarşamba’ dan neden geriliyoruz?

Millet ağaç sökmek, dikmekle uğraşıyor, başkaları başkan olmak, olmamak, yapmamak için çırpınıyor. Bize ne? Biz istediğimiz adaya bir oyumuz var verir çıkarız.

Ama yok. Nedendir bilinmez, haberciliğimizi yapıyoruz ama başkan Emin Kar veya basın müdürleri kendisinin bize açıklamalarını göndermiyor.  O nedenledir ki;  mecburen gelen tek taraflı haberleri yapmak durumunda kalıyoruz. O noktada da çeşitli ithamlar ve spekülasyonlara maruz kalıyoruz. Akıllı yönetici dedikoduya bakmaz, işin aslını kendisi öğrenir. Küsmekle, dedikodularla cephe almak eğitimli, kültürlü, her yönden fiziki, ruhi kişiliği düzgün olanlar insanca karşılıklı oturur konuşur ve sorun varsa(!) halleder. Kapı ardı muhabbetleri ile hedef seçmez, seçmemelidir. Dedikodu ile yola çıkan, zaten dedikodu ile de yıkılır.

Her neyse bu gün gerçekleşecek Samsunspor kongresi herkese hayırlı olsun. İnşallah bu takıma sahip çıkacak, borç muhabbetinden çok, maddi sıkıntıdan çok başarılı takım kuracak ve yönetecek kaliteli bir kadro ile yoluna devam eder bizler de heyecanla maçlarımızı rahat rahat koltuklarımızdan izleriz. Her iki adaya da başarılar diliyorum. Hak eden kazansın.

Ancak bu kongre öncesine şunu merak ediyorum. Bu gün takımın borcu yok denilirken, kongre biter bitmez km kazanırsa kazansın yine temlikleri, borçları, transfer tahtasının ( nasıl bir tahtaysa) kapandığını dillendirerek dem vurur birileri yine destek destek deyip, sonra da elimizden gelen budur derse işte o zaman dürüstlük olmaz. Bunlar olacak mı şimdiden soruyorum. Bildiğim Derneklerin borcu olmaz. Kişilerin borcu olur. Bu nasıl bir takım ve tüktür ki borç içinde Samsunspor yıllardır boğuşuyor. Başkan Kar veya gelecek başka bir yönetim,in bu konuya net bir çıkış yolu bulması gerekiyor. Bunu şimdiden dillendirelim…

Başkan Emin Kar; iki dönemdir belli şekilde başkanlık yaptı çok maddi sıkıntı ve zorluklar çekti. Anlamadığım madem bu kadar borç var neden aday olunur, yoksa neden borç var polemiği yaratılır?

Kar’ı severim, sayarım hem futbolcu olarak, hem de başkan olarak ancak; onun da hataları ve eksikleri yok değil. En çok sıkıntı kendisine destek sözü verip sonra kenara çekilenler problem. Bakan bu işin neresinde? Merakları gidermesi gerekir…

Tarık Menteşoğlu’na gelince:

Menteşoğlu’nun iddiaları yenilir yutulur cinsten değil. Milyon dolarlardan bahsediyor. Hatta bazı konularda Valilik dernekler masasını mahkemeye şikayet dilekçesi vererek dava açmak suretiyle dikkatleri üstüne çekti. Menteşoğlu gerçekleri mi söylüyor?. Parasının olup olmaması önemli değil. O konuda da dün gazetemize yaptığı açıklamasında demiş ki; Emin Kar’ın maddi imkanı mı var dı?. Bu noktada çok haklı. Ya destekleyenler takıma tam destek verecek ya da çekilecekler. Bu işin bir yerlerinde tutarsızlıklar çok fazla. Gerçekleri bu kongre de anlatılmasını bekliyorum. Menteşoğlu’un yazdıkları, konuştukları doğru mu?.

Menteşoğlu’nu birkaç haberde ve İlçemizde ki etkinlikte olmak üzere 3-4 kere yüz yüze görüşmüşlüğümüz varken, Başkan Emişn Kar’ı başkan olmadan önce hemen her hafta sonu amatör lig maçlarında görür selamlaşırdık. Onu daha çok tanırım anlayacağınız. Piyasayı sulandırmanın anlam ve manasını çözemiyorum.  Birilerinin bu işi sulandırmasından da nefret eder oldum.  Tabi ki bu nokta da açıklamalar ne kadar gerçeği yansıtır, ne kadar inandırıcı olur bilmem ama sonuca her kongre de olduğu gibi yine hak edenin hakkını delege verecektir.

Ancak kongrede kimler oy kullanacak hala üyelere ve delegelere bildirilmediği için bizler de karambol şekilde kongreye oy kullanmaya gidiyoruz. Geçen kongrede kullandık bu kongrede kullanır mıyız bilemiyoruz. Hakkımız aslında oy kullanmak ama şeytan işte. Aklımıza onlarca düşünce sokuyor.

Haydi hayırlısı bakalım.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi