Samsunspor bahane Temlik Şahane

Samsunspor bahane Temlik Şahane
Samsun ve ilçelerine yapımı devam eden ve yapılacak spor tesis yatırımları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın basın açıklaması sonrası yerel gazetecileri ikiye böldü

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın basın açıklamasının sonrasında soruları cevaplamak istemesi üzerine bir grup gazeteciler bakanlığın yaptığı projeler ile eksik gördükleri alanlarda yapılması istenen yeni projeleri bakana sorarken, diğer bir grup ise konuyu Samsunspor’un içinde bulunduğu duruma getirecek, yönlendirilmiş, adeta önceden çalışılmış sorular sorması tepkilere neden oldu.


Bakan Kılıç’a Samsunspor’la ilglili bilinçli ve hazırlanılmış sorular soran gazetecilere verdiği cevapta, Samsun’da mevcut yönetime güven kalmadığını, bu nedenle güvenin tazelenmesi gerektiği belirterek, “Biz bakanlık olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Yardımlarda yapıyoruz. Ama bunu burada açıklamak doğru değil sanırım. Bu sorunları Samsunspor ve Samsun halkı kendileri çözmelidir.” Dedi.

Bir başka soruda Samsunspor hakkında dosya istendiği yönünde sorular sorulması üzerine “ Soruşturma ve inceleme makamı değiliz. Bu tür haberler yalan. Benim hakkımda da doğru olmayan çok şey yazılıyor. Ama ses çıkartmıyoruz.” Şeklinde cevap vermesi üzerine Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Şeker’in, ‘ Sayın Bakanım, bu soru ile herkesin gardı düşecek’ diyerek takımın yıllardır borç batağında olduğunu, temlikler altında kıvrandığını Başkan adayı bulunamadığından yakınılmakta.Bu sorun Samsunspor’un dernek olması nedeniyle tüzük gereği bakanlığın değil sanırım Valilik tarafından incelenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu bakımdan Sayın Valim yönetiminde yenilenmesi gerektiği çağrısı yaptığınız bu günde takım neden kayyuma götürülerek incelemeye alınmıyor.Eğer alınırsa tarafsız bir komisyon tarafından irdelendiğinde borç-alacak-temlik gibi sorunlar ortaya çıkacaktır. Bunu yaptıktan sonra kimin ne kadar alacağı ve vereceği varsa çıkartılarak tertemiz bir Samsunspor’u yeniden inşaa etmeyi düşünülüyormu?’ dedi.

Sorulan soruya Vali İbrahim Şahin cevabını verirken, “Takımın kayyumluk durumu yok. Ama güven problemi var. Mevcut yönetim kongreye gider güvenoyu alır veya yeni birisi seçilir. Herkesimle kucaklaşması sağlanır.” Şeklinde cevapladı.

Vali Şahin’in konuşmasının sona ermesiyle bir grup gazetecinin ısrarla Samsunspor’u gündeme getirerek  soru soranlara diğer gurup meslektaşları tepki göstererek “Biz bakan beyden toplantıya,Samsun'a yapılan  yatırımlarla ilgili bilgilendirilmek ve bu konular hakkında soru sormaya geldik.Toplantı ile ilgisi olmayan , önceden hazırlanmış sorular  sayesinde bizler  yatırımlarla  ilgili soru sorma fırsatı dahi bulamadık” diyerek tepki gösterdiği ve bazı gazetecilerin salonu terk ettiği dikkatlerden kaçmadı

 
Samsun basınını adeta ikiye bölen bu olay sonrasında yapılan yorumlara Bakan Kılıç’ın yapılan güzel hizmetleri sade bir dille halka duyurabilmek için basın toplantısı yaptığı ve yatırımları anlattığı, ancak bir grup gazetecinin özellikle konuyu Samsunspor’a getirerek hem Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ı köşeye sıkıştırmak, hem de bu sayede takım alacaklarına temlik koyanların arasında ki anlaşmazlık nedeniyle kendi alacakları için birbirlerine girmeleri sonucu Samsunspor’a da zarar verdiklerini belirterek, “Bazı meslektaşlarımız mesleklerini unutarak birilerinin değirmenine anlamsız şekilde su taşıdıklarını fark edemiyorlar. Gazetecinin görevi halkı bilgilendirmektir. Birilerinin değirmenini çalıştırmak değil.” İfadeleriyle meslektaşlarının davranışlarını yadırgadıkalarını belirtmeleri şaşkınlık yarattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset