Samsunspor, 10 Yılda 160 Oyuncu Transfer Etti

Samsunspor, 10 Yılda 160 Oyuncu Transfer Etti
Samsunspor Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, ekonomik sıkıntılar içerisinde bulunan Samsunspor Kulübü'nün son 10 senede toplam 160 oyuncu transferi gerçekleştirdiğini söyledi

Samsunspor Divan Kurulu Başkanlığı 5 gündem maddesinden oluşan bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Samsunspor Nuri Asan Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Divan Kurulu üyeleri katıldı. Basına açık gerçekleştirilen toplantıda Divan Kurulu’nun göreve talip olmasının nedenleri, Tüzük değişikliği, TFF’ye yazılan yazılar ve cezalar, Samsunspor’un içinde bulunduğu ekonomik sorunlar ve Umar hakkında yapılan araştırmalar kamuoyuyla paylaşıldı.

Divan Kurulu olarak Samsunspor’a aidat geliri kazandırdıklarını belirten Başkan Sadi Subaşı, “Yönetimden bize aidatların toplanmadığı yönünde bir sıkıntı dile getirildi. Bu konuda biz kendi aramızda topladığımız parayla bir eleman tahsis ettik. Bu bankacı emeklisi arkadaşımız bizim de tahminlerimizi aşarak 70 bin liraya yakın bir aidat parası topladı. Biz de bu parayı kulübe aktardık. Bu aidatlar arasında 2016 yılı aidatları da yok. 2011 ve 2015 yıllarındaki aidatların toplamıdır” dedi.

“BÖYLE BİR KULÜBÜN YAŞAMA ŞANSININ OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM”

Samsunspor’un ekonomik sıkıntıya düşmesindeki en büyük etkenlerden birisinin yanlış oyuncu transferi politikası olduğunun altını çizen Subaşı, “Samsunspor son 10 yılda artık yönetime talip olanlar tarafından değil, bir şekilde yönetime itilenler tarafından yönetiliyor. Bu dönemde yönetimsel hatalar sonucunda Samsunspor şu anda 55 milyona varan bir borçla zor bir döneme girmiş bulunmaktadır. Bu borçlanmalarda yapılan hatalardan en belirgin olanı da her mevsimde yapılan transfer hatalarıdır. 2005-2006 yönetimi, Adnan Ölmez görevi devraldığında elindeki kadro Süper Lig kadrosuydu ve o sene takım küme düştü. Bu kadroya o dönemde 23 oyuncu giriş-çıkışı oldu, 14 yeni oyuncu transfer edildi. 2006-2007 sezonunda Mashar Başoğlu yönetimi başkanlığında 14 oyuncu giriş-çıkışı gerçekleşmiş, 10 tane yeni oyuncu alındı. 2007-2008 sezonunda Sezgin Gümüş yönetiminde 19 oyuncu kulübe giriş-çıkış yaptı, 10 yeni oyuncu ise transfer edildi. 2008-2009 döneminde Fuat Köktaş yönetiminde 16 oyuncu giriş-çıkışı, 10 da yeni oyuncu transferi gerçekleşti. 2009-2010 döneminde Hakkı Tomaç yönetiminde 23 oyuncu giriş-çıkışı yapıldı, 18 yeni oyuncu transfer edildi. 2010-2011 sezonunda Erkurt Tutu yönetimi 20 oyuncu giriş-çıkışı gerçekleştirdi, 14 yeni oyuncu alındı ve takım o sezon Süper Lig’e çıktı. 2011-2012 sezonunda Kazım Yılmaz döneminde 40 oyuncu giriş-çıkışı gerçekleşti, 26 tane yeni oyuncu alındı ve bu takım o sezon küme düştü. 2012-2013 sezonunda Emin Kar yönetiminde 72 giriş-çıkış yapıldı, 17 oyuncu alındı, 2. dönemde de 13 oyuncu kadroya dahil edildi. Daha sonraki dönemlerden bu zamana kadar son sezon da dahil toplam 24 yeni oyuncu transfer edildi. Bugün o kadrodan Samsunspor’da oynayan sadece 2 veya 3 oyuncu bulunmaktadır. Bunun yorumunu herkese bırakıyorum. Böyle bir kulübün yaşama şansının olduğunu zannetmiyorum. Son 10 sezonda Samsunspor’a toplam 160 oyuncu transfer edilmiştir” diye konuştu.

Divan Kurulu Toplantısı basın açıklamasının ardından, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor