SAMSUNLULAR DİKKAT RÜZAGARLI HAVALARDA DENİZE GİRMEYİN

SAMSUNLULAR DİKKAT RÜZAGARLI HAVALARDA DENİZE GİRMEYİN
Samsunlular dikkat: Rüzgarlı havalarda denize girmeyin! Havaların ısınması ve Ramazan ayının sona ermesiyle serinlemek için denize girecekleri uyaran yetkililer, “Deniz yerine ölüme atlamayın” dediler

Ramazan ayında sakin olan Karadeniz, Ramazan’ın sona ermesiyle hareketlenmeye başladı. Bayramın birinci gününden itibaren Atakum ve 19 Mayıs ilçelerinde denize girmeye başlayan vatandaş oruç tuttuğu dönemde giremediği denizin tadını çıkartıyor. Serinlemek için denize girmeyi seçenler için ise Büyükşehir ve ilçe belediyeleri adeta teyakkuza geçti.

 

KIYIYA DİK DEĞİL PARALEL YÜZÜLMELİ

Hırçın ve çoğu zaman dalgalı olan Karadeniz, boğulma vakalarının da en çok yaşandığı denizlerden birisi. Karadeniz’den gelen boğulma haberlerine karşı uzmanlar, insan yutan akıntı olarak bilinen rip akıntısına karşı vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Rip akıntısının profesyonel yüzücülerin bile karşı koyamayacağı güçte olduğunun altını çizen uzmanlar, bu gibi durumlarda paniğe kapılmadan kıyıya dik olarak değil, paralel olarak yüzmek gerektiğini ve uzun süre su üzerinde kalmaya çalışmanın yararlı olacağını belirtti.

 

BOĞULMA VAKALARI İÇİN TEYAKKUZDA GEÇİLDİ

Samsun sahili ise denize girilmek için Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından elverişli hale getirilirken, vatandaşlar, özellikle Bandırma Plajı ve Doğupark haricinde 19 Mayıs, Atakum ve Terme plajlarını tercih ediyor. Bu bölgelerde ilgili kurum ve kuruluşlar boğulmalara karşı vatandaşı uyarırken ‘Denizde Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu’ tarafından bir dizi önlemler alınmıştı. 19 Nisan 2016 tarihinde toplanan komisyona ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Her ay toplanması beklenen komisyonun boğulma olaylarının önüne geçmek için değişik önlemler alacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık