Samsunlu Yüzücü Manş Denizi’ni Geçecek

Samsunlu Yüzücü Manş Denizi’ni Geçecek
Samsunlu yüzücü Menderes Eskiçırak bayrak takımı ile birlikte Manş Denizi’ni geçmek için İngiltere’ye gidecek.

 

Samsun Dikbıyık Lisesi’nde Kimya Öğretmenliği yapan 47 yaşındaki Menderes Eskiçırak, Samsun’un tek master yüzücüsü. Evli ve 3 çocuk babası olan Eskiçırak, antrenmanlarını yapmak için her gün 40 km yol kat ederek 19 Mayıs Üniversitesi Yüzme Havuzuna geliyor.

Gençliğinde hentbol ve basketbol oynamış olan ve geçirdiği ameliyatlar sonucu spora veda eden Menderes Eskiçırak arkadaşının tavsiyesi ile 2006 yılında, 40 yaşında iken havuzla tanışmış ve şu anda Samsun’un kendi alanında tek master yüzücüsü olarak mücadele ediyor. İçlerinde İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının da olduğu birçok açık suda maratonlara katılmış olan başarılı yüzücünün yeni hedefi ise bayrak takımıyla beraber Manş Denizi’ni geçmek.

TÜRKİYE’DEN İLK DEFA

Türkiye’den bayrak takımı ile daha önce Manş Denizi’ni geçmeye çalışan bir ekibin olmadığını belirten Menderes Eskiçırak “Bu sene de 3’ü bayan 12 kişilik master yüzücü arkadaşlarımızla beraber Manş Denizi’ni yüzeceğiz. Manş Denizi bütün yüzücülerin rüyasıdır. Şu anda milli sporcular bile Manş Denizi’ni yüzmüyorlar. Bayrak takımı olarak Türkiye’de ilk defa Türk Bayrağı’nı dalgalandıracağımız için çok mutluyum. Allah nasip ederse tabi, bir Samsunlu olarak ben de yaklaşık 34 ve 40 km arası mesafeyi yüzeceğim için gururluyum.” şeklinde konuştu.

12 kişilik ekibin içinde tek Samsunlu kendisinin olduğunu söyleyen Eskiçırak “Takım arkadaşlarımın içinde Karadeniz’den bir tek ben varım, diğer hepsi İstanbul’dan katılacaklar ve aralarında işletmeci, doktor, turizmci var, hepsi de güzel insanlar. 21 Temmuz tarihinde İngiltere’ye uçacağız. Muhtemelen 29 – 30 Temmuz gibi de yüzeceğiz. Paraları ve harçlarını yatırdık. Ben İstanbul’dan gönüllü, ismini vermek istemeyen bir iş adamının yardımı ile uçak biletlerimi aldım. Bu anlamda Samsunlu büyük iş adamlarımızdan ve yöneticilerimizden bana destek olmalarını bekliyorum. “ diye konuştu.

19 MAYIS’TA ANLAMLI PARKUR

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda da bayrak takımı ile birlikte Samsun’da bir parkur düzenlemek istediklerini ifade eden Menderes Eskiçırak “19 Mayıs’ta Fener Plajı’ndan Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’na kadar 5 km’lik bir yüzme parkuru düzenlemek istiyoruz. O anlamlı günde 12 kişilik bayrak takımımız ile böyle bir etkinliğin anlamlı bir hareket olacağını umuyorum. Bu anlamda da Samsun’daki mülki amirlerimizden gerekli izinleri alıp, arkadaşlarımızla beraber bu anlamlı etkinliği düzenlemek istiyoruz. “ diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz