Samsunlu Mühendis Ankara’da Başkan Adayı

Samsunlu Mühendis Ankara’da Başkan Adayı
Türkiye’nin ürettiği Altay Tank’larının mekanik ve hidrolik sistemlerinin tasarımını yapan Samsunlu Mühendis şimdi de Türkiye’nin en önemli sanayi sitelerinden birine Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığını koydu

 

Aslen Samsunlu olan ama iş sektörüne Ankara’da atılan Hidropol Mühendislik Proje Müdürü Makine Mühendisi İbrahim Cenk Polat Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden (OSB) biri olan Ankara İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday oldu. Ankara’nın gerek iş makineleri sektöründe gerekse savunma sanayi sektöründe çok hızlı gelişim göstermesi sebebiyle yatırımlarını burada yapan Cenk Polat Ankara’yı tercih etmesinin sebebini “Ankara’da dokuza yakın OSB var ve Ankara inşaat firmalarının merkezi durumunda. Stratejik kurumların Ankara’da olmasından yana önceleri Ankara’da bulunan firmalarla çalışırken daha sonra kendi firmamızı kurduk.” diye açıklıyor.

SAVUNMA SANAYİSİ’NDE ÖNEMLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİK

Ankara’da Elektronik Mühendisi kardeşiyle beraber Hidropol ve Teknopol firmalarını kurarak sanayici çeşitli çalışmalara imza atan Polat makine imalatı yaptıkları Teknopol firmasında bir fabrikanın tüm alt yapısını oluşturabilecek bir yapıya sahip olduklarını belirtirken “Çeşitli firmaların üretim yapan fabrikalarına bu üretimi yapan makineleri üretiyoruz. Örneğin Petlas gibi bir firmanın lastik üretiminde kullandığı mikserin üretimi için, Arçelik’in fırın ve bulaşık makinesinin tablasını basan otomatik baskı hatlarına mekanik sistemleri için, Otokar’ın ürettiği zırhlı aracın hidrolik sistemleri için çalışmalar yapıyoruz. Toplamda 176 tane çalışanımız var ve bunların 37’si elektronik, makine, hidrolik ve yazılım mühendislerinden oluşmaktadır.” dedi.

Birçok savaş aracının üretiminde önemli rol oynadıklarını belirten Polat “Savunma sanayisinde fırtına obüsü dediğimiz Türkiye’deki ilk üretilen tankların hidrolik elektronik sistemlerinde çalıştık. Yine Otokar’ın ürettiği Altay Tankı’nın tüm mekanik ve hidrolik sistemlerinin tasarımlarında önemli çalışmalarımız oldu. Otokar’ın yolladığı Bahreyn’e giden tüm zırhlı araçların hidrolik ve mekanik sistemlerinin tasarımlarını yaptık. “ diye ifade etti.

İVEDİK OSB BAŞKANLIĞINA ADAY

Cenk Polat aynı zamanda Ankara İvedik OSB ve Ostim OSB de faaliyet gösteren makine imalatçıların kümelendiği bir ortak menfaat platformu olan Makine İmalat Teknolojileri İhtisas Organize Sanayiciler (MİTEK) Derneği’nin başkanı.  Bu dernekteki faaliyetleri sürdürürken 26 Ocakta İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı için yapılacak seçimde aday olduğunu belirten Polat “Yenilikçi bir anlayışın gelmesi, işletmecilerin verimliliğini arttıracak kalkındırmaya yönelik çalışmaların yapılacağı bir yönetimin gelmesinin gerekliliğini biliyoruz. Kendimizi bu konuda mevcut yönetimde olan ve diğer adaylardan daha nitelikli ve avantajlı bir vizyonda olduğumuzu görüyoruz. Seçimi kazandığımız takdirde üretim enerjisinin siner öncelikli gereksinimlerini kendine öncelik edinmiş bir yapıya dönmeyi amaçlıyoruz. Bu uğurda arkadaşlarımla birlikte aday olduk. İvedik OSB şu anda 7000 bin işletmeyi bünyesinde barındıran ve 100bin istihdam potansiyeline sahip Türkiye’nin en büyük ve en önemli organize sanayi bölgelerinden birisi durumunda.” diye konuştu.

Savunma sanayisinin yanı sıra sağlık sektöründe de çalışmaları olan Hidropol ve Teknopol Firması proje müdürü Cenk Polat “Şu an GATA’ya insan dengesi üzerinde çalışabilen bir simülasyon merkezi kurabiliyoruz. Programlanabilir hareket teknolojilerini kullanarak hidrolik teknolojilere çok hâkim bir firmayız. “ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel