SAMSUN'LU FİRMAYA ŞARTNAME VERİLMEDİ!

SAMSUNLU FİRMAYA ŞARTNAME VERİLMEDİ!
Diyarbakır'lı firmaların girerek aldığı ihalede Samsun'lu bir firmaya şartname verilmedi.

İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş döneminde yapılan ve Diyarbakır'lı firmalara verilen personel ihalesi ile ilgili, şok belgeler ortaya çıktı.

Söz konusu belgelere göre sadece Diyarbakır'lı firmaların girerek aldığı ihalede Samsun'lu bir firmaya şartname verilmedi. 

Oysa, İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necattin Demirtaş, yapılan ihalenin 'Açık Usül' olduğunu söylemiş ve herkesin ihaleye girebeleceğini belirtmişti. Yine belgelere göre ihale 'Açık Usulle' değil 'Pazarlık Usulü' yapıldı. Bu nedenle Samsun'lu firmaya 'İhaleye davet edilmediği' gerekçesiyle şartname verilmedi. Samsun'lu firmada bu nedenle ihaleye giremedi. 

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise dün gerçekleşen meclis toplantısında Diyarbakır'lı firmaların belediyeyi hacize verdiğini gündeme getirmişti. 

 

HANİ MİLLİYETÇİYDİNİZ

Tok, Personel ihalesini alan firmaların, Demirtaş döneminde 12 ay boyunca hakediş almadan iş yaptığını ve belediye yönetiminin değişmesi ile birlikte firmaların haciz uyguladığını açıklamıştı.  Erdoğan Tok, Demirtaş döneminde yapılan ihaleyi, "Zamanında yaptıkları açıklamalarında milliyetçiyiz, yerli firmalara önem vermeliyiz diyorlardı. Bakıyoruz ki Diyarbakırlı şirketlerle çalışmışlar. Bu firmadan da 529 bin liralık haciz geldi" diyerek eleştirmişti.

 

Erdoğan Tok'un bu açıklamalarına yanıt veren İlkadım Belediyesi eski Başkanı Demirtaş ise söz konusu ihalenin 'açık usülle' yapıldığını ve ihaleye herkesin katılabileceğini açıklamıştı. 

 

İşte bu açıklamalar sonrası söz konusu ihale ile ilgili ortaya çıkan belgeler şaşkınlık yarattı. Belgelere göre, söz konusu ihale 'Pazarlık Usulü' ile yapıldı ve Samsun'lu bir firmayada şartname verilmedi. 

 

SAMSUN'LU FİRMAYA ŞARTNAME VERİLMEDİ

İhaleye girmek isteyen ancak şartname alamayan Samsun'lu bir firma ise neden ihaleye alınmadığı ile ilgili 27.12.2013 tarihinde resmi bir yazı yazarak açıklama istedi. 

 

Samsun'lu firmanın yazısına ise dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Taş imzasını taşıyan evrakta, şu şekilde cevap verildi.

 

"Pazarlık usulü ile yapılan şikayet konusu ihalede ilan yapılması zorunluluğu bulunmamaktadır. İdaremizce yapılan ihalede olduğu gibi ilan yapılmayan durumlarda ise en az üç isteklinin davet edilmesi şarttır. Bu ihalede üç istekli ihaleye davet edilmiştir. Yine kanuna göre ihaleye katılmak isteyenlerin ihale döküman alması zorunlu olup aynı zamanda idaremizce yapılan ihalede olduğu gibi ilan yapılmayan ihalelerde sadece ihaleye idare tarafından davet edilenlere ihale dökümanı satılabilecektir. Tarafınız bu ihalede, ihaleye davet edilmiş olmadığından döküman satılmasıda mümkün değildir. İdaremizce yapılan uygulamada bir keyfilik söz konusu değildir. 4734 sayılı kanunun belirtmiş olduğumuz düzenlemelerine göre tarafınıza davet edilen olmadığınız için ihale dökümanı satılmamış ve bu sebeple de ihaleye katılamayacağınız belirtilmiş olup ihaleye davet edilmenizde artık mümkün olamamıştır."

 

İŞTE O BELGE

20140902141450_13424.jpg

20140902141508_12994.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir