Samsunlu esnaf bayramda umduğunu bulamadı

Samsunlu esnaf bayramda umduğunu bulamadı
Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Ramazan Bayramı’nda Samsunlu esnafın satışlarda umduğunu bulamadığını belirtti

 

Piyasada büyük durgunluk ve sıkışıklık olduğunu ifade eden Akbaş, “Bu durum iyiye bir alamet değil. Hükümet acilen nakit sıkışıklığı gidermek için piyasaya para sürmesi gerekmektedir. Yılın ilk üç ayında ekonomik faaliyetlerde ılımlı bir canlanma görüldü. Ancak mayıs ve haziran ayından itibaren piyasada gözle görülür bir durgunluk ve sıkışıklık yaşanıyor. Bu sıkışıklığın nedeni Merkez Bankası’nın cari açığı azaltmak için uyguladığı sıkı para politikasıdır. Piyasayı rahatlatmak için piyasaya bir an önce likitide sunulmalıdır” dedi.

Piyasada, yeni çek düzenlemelerinin oluşturduğu tedirginlik ve güvensiz olduğunun altını çizen Akbaş, “Haziran ve temmuz döneminde bir önceki aylara göre karşılıksız çıkan çeklerin oranı yüzde 20 artmış durumda. Bu da piyasaları çok tedirgin eden bir faktör. Hükümetimizin bu konuda yeni bir düzenleme yapması gerekmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel