Samsunlu Çocuklar Ata'nın Yolunda

Samsunlu Çocuklar Atanın Yolunda
Samsunlu çocuklar, Canik Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Samsun'un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" adlı gezi organizasyonu kapsamında Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adım

Canik Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Samsun'un Çocukları Atatürk'ün Yolunda" gezisi ile öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izlediği ve kurtuluş mücadelesi için büyük önem taşıyan yerleri görme imkanı sunuyor. Samsun'un her ilçesinden iki öğrenci olmak üzere toplam 36 öğrenci Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle yola çıktı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı törende öğrencilere kurtuluş mücadelesinin ve Samsun'un önemi anlatıldı.

Törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un tarihten gelen bir önemi olduğunu vurgulayarak, "Atatürk'ün Samsun'u tercih etmesi tesadüf değildir. Samsun sıradan bir şehir değil. Samsun ikinci İstanbul'dur. Birinci İstanbul işgal altındaydı. Samsun o dönemde Anadolu'nun başkentliğini yapıyordu. Dolayısıyla Samsun'u alan Anadolu'yu arkasına almış oluyordu. İşte bu sebeple Atatürk ikinci İstanbul olan Samsun'u tercih etmiştir. Samsun ilelebet var olacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu aşamasında çok önemli bir yere sahiptir " dedi.

 

ANLAMLI GEZİ KİTAP OLACAK

Gençlere önem verdiklerini de vurgulayan Başkan Genç, "Gençlerimizi seviyoruz, önemsiyoruz. Onlar için ilçemizde eğitim yuvaları açtık, Canik Kültür Merkezi'ni, Hasan Doğan Spor Merkezi'ni, Gençlik Merkezi'ni yaptık. Gençlerimiz bizlerin geleceği. Bunun farkında olarak çalışıyoruz. Gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak istiyoruz. Atatürk'ün yolundan gideceksiniz. Bu gezi 19 Mayıs ruhunu anlamanız açısından bu gezi gençlerimiz için büyük önem taşıyor. Gezi sonunda gözlemlerini kitap haline getireceğiz. Gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

YOLA ÇIKTILAR

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta da öğrencilerin Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan oluşan gezileri boyunca gözlemlerini kompozisyon halinde yazacaklarını ve gezi sonunda yarışma düzenleyeceklerini söyledi. Usta, böyle anlamlı bir organizasyona imza atan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i de tebrik etti. Canik Kültür Merkezi'nden ayrılan öğrenciler daha sonra Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nında Ay-Yıldız önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere ilk adımını attığı Tütün İskelesi'ne gitti ve buradan yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz