Samsunlu Berberlere Son Uyarı

Samsunlu Berberlere Son Uyarı
Samsun Berberler Odası Zabit Pilan, İlkadım ilçesindeki berberleri gezerek hijyen kurallarına uymayan berberleri son kez uyardı.

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, Samsun’da hizmet veren berberlere denetim yaptı. İlkadım İlçesinde bulunan çok sayıda berber dükkanını gezen Pilan, havlularını dışarı asan berberlere ve hijyen kurallarına uymayan berberlere son ikazlarını yaptı. Berberlere 1 hafta daha süre tanıdığını belirten Berberler Odası Başkanı Pilan, hijyen kurallarına uyan berberlere ise teşekkür etti.

“HAVLUSUNU 3 KEZ DIŞARI ASAN BERBERLERİN DÜKKANLARI KAPATILACAK”

Özellikle sokağa havlu asan berberler konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Zabit Plian, “Biz Samsun berberleri olarak Türkiye’de hep ilkleri başardık. Daha önceden aldığımız karar doğrultusunda yabancı berber isimlerinin tamamına yakınını Türkçe isimlerle değiştirdik. 3-4 tane berber hariç bütün berberlerin ismi ve tabelası artık Türkçe isimlerden oluşuyor. Pazar tatili konusunda da Türkiye’de en istikrarlı il biz olduk. Samsun’da pazar günleri berberler tatil yapıyor. Berberlerimiz bu kurala da çok güzel bir şekilde uyuyor. Samsun Berberler Odası olarak en büyük hassasiyetlerimizden birisi de hijyen konusu. Bu konu hakkındaki kararımızı geçtiğimiz günlerde belirtmiştik. Berberlerin dışarı havlu asması kesinlikle yasak. Bu kapsamda bugün Samsun’da birçok berberi gezerek dışarı havlu asan berberleri son kez uyardık. Berberlere bu konu için 7 gün daha süre verdik. 7 gün sonra yine havlularını dışarı asan berber olursa bunlara cezai işlem uygulanacak. Havlusunu dışarı asan berberlere ilk seferde bir asgari ücret para cezası, aynı iş yeri ikinci kez havlusunu dışarı asarsa 2 asgari ücret para cezası alacak. Aynı iş yeri üçüncü kez havlusunu dışarı asarsa dükkan kapatma cezası alacak. Bundan önceki aldığımız kararlara uyan berberlerimizin aldığımız yeni kararlara da uymalarını diliyorum. Biz vatandaşa hizmet veren bir meslek grubuyuz. Yaptığımız her şey ve aldığımız her karar vatandaşımızın daha temiz ve daha güzel hizmet alması içindir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz