Samsun’dan Sonra Trabzon’a…

Samsun’dan Sonra Trabzon’a…
NARKOTİM uyuşturucuya göz açtırmayacak

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Narkotim ekipleri göreve başladı.

Trabzon Emiyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törende konuşan Vali Abdil Celil Öz, gelecek nesilleri tehdit eden uyuşturucu belasıyla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüleceğini söyledi. Öz “Gençlerimize ve gelecek nesillerimize kasteden uyuşturucu belasıyla da mücadelemiz etkin bir şekilde yürütülmektedir. Hem uyuşturucunun satışı ve dağıtımıyla mücadelede, kullanılmasının önlenmesinde, hem de bu illete bulaşanların tedavisi ve topluma kazandırılması konusunda önemli çalışmalar var. Ulusal strateji belgemiz ve eylem planımıza uygun il strateji eylem planımız var. Bu kapsamda ilimizde de çeşitli proje ve faaliyetlerle projeler yürütüyoruz. Özellikle okul çevrelerinde güvenli okul güvenli eğitim projeleri kapsamında güvenlik birimlerimizle yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Bütün kurumlarımızla işbirliği içinde önemli projelere yürütüyoruz. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde eğitilmiş 30 Narkotim ekibiniz de çalışmalarını bu alanda yoğun bir şekilde sürdürecekler. Ülkemiz başta olmak üzere bütün illerimizde bu illetin kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Gençlerimizin sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Emniyet Müdürü Murat Köksal da Narkotim Projesi'nin Türkiye genelinde 3 büyük ilde pilot uygulamaya konulduğunu hatırlatarak “Narkotimler zaman içerisinde il emniyet müdürlüğü personeli içerisinde seçildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da araçlarla destek olundu. 30 personel 12 araçla birlikte Trabzon’da da daha etkin sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Her ne kadar emniyet güçlerinin görevi olsa da vatandaşların desteği olmadan bizlerin yaptığı çalışmalar yarım ya da eksik kalıyor. Vatandaşlarımızdan istirhamız gördükleri bildikleri konularda çekinmeden duyarlı bir şekilde 155 nolu telefona bildirsin” diye konuştu.Konuşmaların ardından Vali Öz, Emniyet Müdürü Köksal ve Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit tarafından kurdele kesilerek Narkotim ekipleri göreve başladı.

Trabzon'da göreve başlayan "Narkotim" ekiplerinin Doğu Karadeniz'de ilk kez kurulduğu, Karadeniz Bölgesinde de bu ekiplerden sadece Samsun'da oluşturulduğu belirtildi.

 

TRABZON'DA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE 24 TUTUKLAMA

Trabzon Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2015 yılında şu ana kadar yaptıkları çalışmada 16 kilogram kubar esrar, 13 kilogram toz esrar, 61 gram takoz esrar, 4 bin 991 adet ecstasy hapı, 527 gram bonzai, 56 adet kenevir ve birer gram da eroin ve kokain ele geçirdi. Ekipler 51 olayla ilgili 83 kişiyi gözaltına alırken, bunlardan 24'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Asayiş ekipleri ise yine aynı dönemde yaptıkları çalışmalarda 78 adet tabanca, 451 adet fişek, 2 adet ruhsatsız tüfek ele geçirirken, 174 faili meçhul hırsızlık olayını aydınlattı. Bu olaylarda gözaltına alınan 108 kişiden 48'i çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Asayiş ekipleri aynı dönemde 200 yabancı uyruklu bayanı fuhuş yaptıkları gerekçesiyle sınır dışı ederken, 24 otele de fuhuştan işlem yaparak bunlardan 15’ini kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz