Samsun’dan sonra Çarşamba TOKİ’de risk altında mı?

Samsun’dan sonra Çarşamba TOKİ’de risk altında mı?
Dün Samsun’da meydana gelen Sel felaketinde mert ırmağını taşması sonucu Samsun TOKİ Kuzey Yıldızı konutları sular altında kalmış ve 9 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

 

Olayın ardından tartışmaya açılan konu üzerine, Çarşamba TOKİ Konutlarının da Yeşilırmak yatağında olmasında kaynaklı yaşanacak en küçük bir taşkında büyük bir risk taşıdığı iddia edildi

samsun’dan-sonra-carsamba-toki’de-risk-altinda-mi-(3).jpg

Dün Samsun’da meydana gelen sel felaketinin en çok etkilediği bölgelerden biri Mert ırmağının Yatağına yapılmış olan Yıldızlı TOKİ konutları. Binalarda meydana gelen su taşkınlarının sonucunda bodrum katlar tamamıyla su ile dolmuş ve 9 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu felaketin ardından bir çok bölgede bulunan TOKİ konutlarına istinaden bir tartışma başlamıştı.

Çarşamba TOKİ Sakinleri tedirgin

Çarşamba TOKİ konutları Yeşilırmak havzasında ırmak yatağına yapılmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Çarşamba’da da etkili olan hemen her yağışın ardından çukurda kaldığı için yağmur suları TOKİ konutlarının bodrum katlarını kullanılamaz hale getirmişti. Dün Samsunda yaşanan felaketin ardından Çarşamba TOKİ sakinlerini tedirgin etti. Daha birkaç gün önce yaşanan ve sadece 15 dakika süren bir yağmurda bile her yeri su ile kaplanan Çarşamba TOKİ binalarının daha büyük bir sel durumunda ise akıbeti tahmin edilemediği için endişeli bekleyiş ve korku burada da  gözleniyor.

Bodrum katları değil 6. Katı bile su bastı

Önceki gün yağan yağmurun ardından Çarşamba TOKİ konutlarında sadece bodrum katlarını değil 6. Katları da su bastı. Binanın su tahliye kanallarının sorunlu olmasından kaynaklı yağan yağmuru tahliye edemeyen su basmaları 6. Katların bile sular içinde kalmasına neden oldu.

samsun’dan-sonra-carsamba-toki’de-risk-altinda-mi-(2).jpg

Çarşamba TOKİ dere yatağında

Çarşamba TOKİ’nin de Yeşilırmak havzasının içinde yapılmış olması vatandaşları tedirgin ediyor. Yeşilırmak ile hemen hemen aynı düzlemde bulunan konutlar herhangi olumsuz bir durumda barajdan salınacak suların direk hedefi halinde duran kontların neden böyle bir noktaya yapılmasının tercih edildiği ise bilinmiyor. TOKİ sakinleri TOKİ uygulamaları gereği kapıcı dairelerinin bodrum katlarında olduğunu belirtirken. Bu konuda da yarın Samsun’a gelecek olan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel İle görüşüp bu konuda kapıcı dairelerinin bodrum kattan zemin kata çıkarılmasını isteyecekleri öğrenildi.

HABER-FOTO: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber