Samsun’dan Çin’e Konteyner Ticareti

Samsun’dan Çin’e Konteyner Ticareti
Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Araştırma Geliştirme Komisyonu ile Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nun Samsun’da faaliyet gösteren limanlarda yaptığı incelemelere katıldı

 

HABER- Ayhan GONCA

Meclis Başkanı Karakurt, Araştırma Geliştirme Komisyonu üyeleri ve Sanayi Ticaret Komisyonu üyelerinden oluşan heyet Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal’dan Samsun’da bulunan limanlar hakkında bilgi aldıktan sonra Samsunport’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Samsunpor Liman Müdürü Bedir Yıldırım ile bir araya gelen heyet, limanın devrinden günümüze kadar olan süreç hakkında bilgiler aldı. Limanların ticaret ve ulaşım bakımından önemli yerler olduğunu belirten Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, “Samsun İl Genel Meclisi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin farklılıklarına dikkat çekmek istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda Serbest Bölgeyle ilgili bir çalışma gerçekleştirilerek buranın özelliklerini, önemini, şehrimize ve ülkemize katkıları ile varsa problemleri ve yapılması gerekenleri değerlendirerek kamuoyuna duyurmuştuk. Bu düşünceyle şimdi de limanlarımızı ele aldık. Limanlarımızı tanıyalım, yapılan işlemleri yerinde görelim istedik. Komisyonlarımızla limanlarda yaptığımız incelemeler bir raporla meclisimize sunulacak, sonucunda ilimiz ve bölgemiz adına önemli sonuçlara vesile olacaktır” dedi.

Karakurt’un konuşmalarının ardından bir sunum yapan Samsunport Liman Müdürü Bedir Yıldırım, limanın işletmeciliğini 36 yıllığına 125.2 milyon dolara aldıklarını söyleyerek, “2010 yılında limanın işletmesini aldığımız günden bu yana ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımların tutarı 30 milyon dolara yaklaştı. Yaptığımız her yatırımda kullanılacak malzemelerin Samsun’da faaliyet gösteren esnaftan alınması hususunda dikkatli davrandık. Böylelikle yerel esnafı desteklemiş olduk. Burayı devraldığımızda yıllık gider 24 trilyon TL, gelir ise 12 trilyon TL idi. Şimdi şirketimiz zararı kara çevirme yolunda ilerliyor. Personelimizin tamamına yakını Samsunlu diyebiliriz. İstihdamda da Samsun halkına imkan sağlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Komisyonu Başkanı Zafer Özcan’ın Samsun’da konteyner ticareti yapıldığını da hatırlatması üzerine, “Samsun’da ciddi anlamda konteyner ticareti de yapılmaktadır. İlimizde üretilen mallar miktarı azda olsa konteyner aracılığıyla Çin’e bile gönderilebilmektedir. Önceden konteyner ticareti için buradan Mersin’e, İstanbul’a gitmek gerekirdi. Şimdi limanımızdan konteyner ticareti yapılabilmektedir” diye konuştu.

Samsunport’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından Yeşilyurt Demir Çelik Liman İşletmeleri’ne de bir ziyaret gerçekleştiren heyet burada Yeşilyurt Demir Çelik Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yeşilyurt ile birlikte limanı inceleyerek bilgi aldıktan sonra, Yeşilyurt Grup’a ait olan Demir-Çelik Fabrikası’nı da gezerek fabrikanın işleyişi hakkında da Mustafa Yeşilyurt’tan bilgi aldı.

Komisyonların yaptığı incelemeler Ocak ayında yapılacak meclis toplantısında, meclis üyeleriyle detaylı olarak paylaşılacak.
samsundan-cine-konteyner-ticareti-samsunport-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir