Samsun’daki Eğitimcilere “Nitelikli, Belgeli İşgücü” Semineri

Samsun’daki Eğitimcilere “Nitelikli, Belgeli İşgücü” Semineri
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Ulusal Yeterlilik Sistemi (UYS) hakkında farkındalık artırmak, MYK’nun görevleri ve UYS’nin işverenler, eğitimciler, çalışanlar ve öğrenciler için sağlayacağı katkılara dikkat çekmek amacıyla

“UYS, Nitelikli Belgeli İşgücü” seminerinin 7.’si Samsun’da yapıldı


Seminerin açılış konuşmasını yapan MYK Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Daire Başkanı İsmail Özdoğan, “Bugün, genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde nüfusun üçte ikisinden fazlası çalışma çağında, genç işsizlik oranı yüzde 20.4, genel işsizlik yüzde 10.5 oranının iki katı ve tüm dünyada etkisini sürdüren bu sorun, ülkemiz için de en önemli sorunlardan birisidir. İşsizlerin yeterlilik seviyelerinin düşük olması, mevcut yeterlilikler ve iş piyasasının ihtiyaçları arasında uyuşmazlıklar olması, değişen teknoloji ve piyasa gerekliliklerine göre yeterliliklerin güncellenmemesinden kaynaklanan nitelikli personel sıkıntısı iş piyasası için önemli bir sorun teşkil etmektedir” dedi.
MYK ve UYS’nin tanıtılmasının özellikle teknik okular için önemli olduğunu belirten İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ayhan Keleş, “Türkiye’de MYK’nın ve UYS’nin güçlendirilmesi UYEP projesi kapsamında MYK’nın ve UYS’nin tanıtılması özellikle teknik okullar için önemli olduğu kadar bizler için de çok önemlidir. Çünkü akredite olabilmiş meslekler bizim ilgi alanımıza giriyor. Bu yıl bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve OMÜ ile yaptığımız bir plan çerçevesinde 18 fakülte ve meslek yüksekokulu, 136 ortaöğretim ve 304 ilköğretim kurumunda meslekleri tanıtmaya çalıştık. Çünkü öğrencilerin sevebileceği ve başarabileceği meslekleri bilerek tercih etmelerini Genel Müdürlüğümüz bize tavsiye etti. MYK her geçen gün yeni meslekleri akredite etmeye çalışıyor. Çünkü iş hayatı çok hareketli, ulusal bazda bazı meslekler şuan için ülkemizde akredite olamamış durumda” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel