SAMSUN’DA YÜZDE 200’LÜK FARK ÜCRETİ ALINMAYACAK

SAMSUN’DA YÜZDE 200’LÜK FARK ÜCRETİ ALINMAYACAK
Samsun Sağlık Kenti Derneği Başkanı Hayati Ergür, Torba Yasası ile birlikte özel hastanelerin fark ücretlerine yapılacak olan yüzde 200’lük zammı, Samsun ve bölgedeki hastanelerin kendi inisiyatifi ile uygulamayacaklarını söyledi.

Yeni Torba Yasası içersinde özel hastanelerin alacağı fark ücretlerinin 2 katına çıkarılabileceği ve bunun da Bakanlar Kurulu’nun yetkisinde olduğu ile ilgili bir çalışmanın yapıldığını belirten Samsun Sağlık Kenti Derneği Başkanı Hayati Ergür, “Böyle olunca insanların çok büyük bir kısmında hastanelerde 2 katına kadar ücret ödemek ile karşı karşıya kalacakları şeklinde algı oluştu. Bu algı doğru bir algı değil. Bu henüz bir taslak. 2 katına kadar alabilme ile ilgili yetkiyi de yasa Bakanlar Kurulu’nun oluru ile belirlenecek. Bilindiği gibi bir devlet memuru veya SGK’ya bağlı bir kişi kamu hastanelerine gittiğinde fark ücreti olarak 5 TL maaşından kesiliyor. Özel hastanelerde de 12 TL kesiliyor. Özel hastanelerde şu anki uygulamada alınan fark ücreti yüzde 70 hastanelerin sınıfına göre, yüzde 75 ile yüzde 90 oranına kadar Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatının üzerinde fark alabiliyorlar ama Karadeniz Bölgesi’ndeki hastanelerde genel olarak yüzde 90 fark alınmıyor. Birçok hastanede yüzde 90 oranında fark alınmaz iken, yüzde 200 gibi ücret farkının alınabilmesinin bizim bölgemiz açısından bir değeri yok” dedi.
Samsun ve çevre bölgede sağlık hizmetleri alan insanların bu konu ile ilgili bir tedirginlik duymasına gerek olmadığını ifade eden Ergür, “Çünkü ben bütün hastanelerimizin yöneticileri ile görüştüm ve böyle bir yasa yürürlüğe girse de yüzde 200’lük gibi bir farkı almayacaklar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık