Samsun’da Vatandaşların Duvar Tepkisi

Samsun’da Vatandaşların Duvar Tepkisi
Samsun-Sinop karayolu Bafra ilçesi girişinde yapılan yol çalışmaları nedeniyle evlerinin önüne çekilen istinat duvarı vatandaşları zor durumda bıraktı

Evlerine giriş-çıkışta zorluk çeken vatandaşların araçları da mahsur kaldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe veren mahalle sakinleri, olumlu bir sonuç alamadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi. Aynı kodda bulunan yolun karşı tarafında istinat duvarının kaldırıldığını, sadece kendi evlerinin önüne duvar çekildiğini savunan vatandaşlar, “Yolumuzu kapattılar. Ne bir merdiven ne bir geçiş var. Hastamız olsa sırtımızda mı geçireceğiz? Mağdur durumdayız. Yetkililerden yardım istiyoruz” dediler.

Yakıntaş Mahallesi sakinlerinden Ömer Sezer, “Evlerimize giriş ve çıkışlarımız tamamen engellendi. İş yerlerimizi kapatmak zorunda kaldık. Evimize ve iş yerlerimize giriş çıkışımız durdurulmuş durumda. Biz ne hastalarımızı ne araçlarımızı çıkaramıyoruz. Seçimlerden önce mahallemize gelen milletvekillerimize, bakanlarımıza bu konuyu ilettik, yardımcı olacaklarını söylediler. Ama şu anda telefonlarımıza çıkmıyorlar. Bize en kısa zamanda bir çözüm bulunması için hükümetimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Duvardan geçmenin çok zor olduğunu söyleyen 93 yaşındaki Hasan Sevimli, duvar engelini aşamadığını vurguladı.

Yakıntaş Mahallesi eski muhtarı Halil Usta ise, “Hepimizin arabası var, iş yeri var. Ne iş yerimize geçebiliyoruz ne evimize geçebiliyoruz. Arabalarımız yollarda kaldı. Bu bir günlük iki günlük bir şey olsa bunu idare edeceğiz. Bize bir çare bulmalarını bekliyoruz. Bize sadece merdiven yapılacağını söylüyorlar. Merdiveni biz kendimiz yaparız. Ağaçtan da yaparız demirden de yaparız. Sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Emekli öğretmen İsa Biçer, “Mahallemiz çok mağdur. Böyle bir şey olmaz. Buradaki evler hiç dikkate alınmadan evlerimizin önüne kale gibi duvar yapıldı. Yola çıkamıyoruz. Arkalardan patikalardan evimize geliyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Zarar ettiğini söyleyen mahalle bakkalı Ali Aslantaş, “Bu duvar sayesinde dükkanımı şu anda kapatma derecesine geldim. Müşterimiz gelemiyor, mağdur durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz