Samsun’da Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 7. Anma yürüyüşü başladı

Samsun’da Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 7. Anma yürüyüşü başladı
Atatürk’ün “Kurtuluş Mücadelesi”ni başlatmak için 1919’da geldiği Samsun’da Tütün İskelesi’nden Havza’ya kadar gittiği yolda düzenlenen “Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 7. Anma Yürüyüşü” bu sabah başladı.

81 ilden 175 dağcı, izci, öğrenci ve vatandaşın katıldığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 7. Anma Yürüyüşü, 25 Mayıs’ta Samsun'un Havza ilçesinde son bulacak. 19 Mayıs’ta Tütün İskelesi’nden teslim alınan Türk Bayrağı, Havza’daki resmi törende göndere çekilecek.

Birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğün korunduğunu simgelemek için böyle sembolik bir yürüyüş düzenlediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Bu mücadelenin başladığı kutlu günde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri içerisinden yer alan bu önemli günde bizimle birlikte olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Birazdan sizlerle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün birebir ‘Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı yoldan yürüyerek 25 Mayıs’ta Havza’da gerçekleştirilen törenlerde buluşmak dileğiyle bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu önemli günde bir kez daha milli mücadelemizin, birliğimizin, beraberliğimizin önemli unsurlarını yansıtacak olan bu yürüyüş ve sizlerin bu katılımları bütün milletimize bir örnek teşkil edecek, gençlerimizin tarihsel, kültürel anlamda bütün duygu ve düşünceleri yansıtacak bu yürüyüşte birlikte olmamız, kuvvetli Türkiye yolunda bizi güçlü kılacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz