Samsun’da Sgk Haftası Etkinlikleri

Samsun’da Sgk Haftası Etkinlikleri
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından, Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu.

SGK tarafından her yıl 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Sosyal Güvenlik Haftası" nedeniyle SGK Samsun İl Müdürlüğü'nce Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. 
Törene Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürü Selami Göz ve kurum çalışanları katıldı. Çelenk sunumu sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Selami Göz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 16 Mayıs 2009 yılından itibaren 14-20 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını söyledi. Cumhuriyet tarihinin en büyük reformu olarak tanıtılan sosyal güvenlik reformunun getirmiş olduğu hak ve yükümlülükleri taraflara anlatmanın görevleri arasında yer aldığını dile getiren Selami Göz, “Bu anlamda sosyal güvenlik reformunun hayata geçmesini kolaylaştırmak, aynı zamanda sürdürülebilir sosyal güvenlik sisteminin başarıya ulaşmasını sağlamak hedeflenmektedir. Bu haftanın önemi, kurumu tüm taraflara tanıtmak olduğu gibi kurum kültürünün oluşmasına katkı sağlamak, aynı zamanda sosyal güvenlik reformunun hayata geçmesinde en önemli aktör olan iç paydaşlarımız kurum çalışanlarımızın da motivasyonuna katkı sağlamaktır” dedi.
SGK İl Müdürü Selami Göz, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun başarısında prim gelirlerinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Sosyal Güvenlik Kurumu prime dayalı bir sistem olduğu için en önemlisi kurumun prim gelirlerini artırmak olmaktadır. Burada uzun vadede hedef yaş ve prim gün sayısı ile bu amaca ulaşmak hedeflenirken, kısa vadede kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması gerekiyor. Tüm bu haftaların önemi de bu noktada odaklanmak da özellikle işverenlerimizi kayıt istihdam konusunda ve çalışanlarımızı da kayıt dışı çalışmama konusunda bilgilendirmek ve hak ve yükümlülüklerini anlatmak olacaktır. Hem iş paydaşlarımıza hem dış paydaşlarımıza mümkün olduğunca ulaşmak, aynı zamanda kurumdan hizmet alan tüm kesimlere ulaşarak reformu anlatmak olacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz