Samsun'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" toplantısı 

Samsun'da "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" toplantısı 
AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" konulu Samsun toplantısı yapıldı

Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de düzenlenen toplantıda AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman selamlama konuşması yaptı. 
Yılmaz: "Tütün Samsun'u geçindirdi" 
Bu tür çalışmaların büyük önem taşıdığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun 1950'den beri Türkiye'nin kalkınma hamlesine katkı vermeye çalışan illerden bir tanesi oldu. O dönemlerde Türkiye'nin kuzeye açılan kapısı Samsun Limanı yapıldı. O dönemlerde Samsun'da tütüne dayalı bir ekonomi vardı. Tütüne dayalı bir ekonomi avantaj mı dezavantaj mı olup olmadığını bu masaların etrafında değerlendirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Tütün Samsun'u geçindirdi. Türkiye'de bugünkü gelişmiş bir çok ilin kent ekonomileri çok kötüyken Samsun ekonomisi tütün sayesinde adeta altın devrini yaşadı. Bu altın devrini yaşamak acaba şehrin özel sektör girişimi için şehrin üreterek dış pazarlara satma yönündeki çaba ve gayretini geliştirmeye katkı mı verdi, zarar mı verdi, hiç etkisi olmadı mı? Sorusunun cevabını bu masanın etrafında bulmamız lazım. Tütün Samsun'a bir refah yaşattı. Tütün sosyal ve kültürel anlamda Samsun'a bir gelişmişlik kattı. İyi bir eğitim alt yapısı sağladı. Ticareti bilen bir kesim oluşturdu. Bu kesim tütüne dayalı sanayiden bir sermaye birikimi sağladı. Ama bu gün baktığımızda bu sermayenin tütünün dışında, klasik sanayi alanında bir yatırıma dönmediğini görüyoruz. Ne oldu tütünden kazanılan paralar. O yıllarda oluşan refah şehirde iktisadi bir yatırıma dönüşmediyse eğer bunun sebeplerini aramak lazım" dedi. 

aw323760_03.jpg
Taşkesenlioğlu: "Biz kavramı AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren önemliydi" 
Özellikle "biz" kavramına önem verdiklerini belirten AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir ekonomi politikasının temellerini hep beraber atma gayretindeyiz. Biz kavramı AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren önemliydi. AK Parti, devletin amir değil, devletin memur, milletin amir olduğu felsefe üzerine oturtturuldu. Böylelikle milletin taleplerini yerinde dinleyen ve bununla politikalarını şekillendiren bir yönetim anlayışını 15 yıldır sürdürmeye devam ediyoruz" diye konuştu. 
Toplantıya AK Parti il ve ilçe teşkilat üyeleri ile ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantı öğleden sonra iş dünyasının temsilcilerinin konuşmaları ile devam edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi