SAMSUN'DA ŞEHİR HASTANESİ HEYECANI

SAMSUN'DA ŞEHİR HASTANESİ HEYECANI
AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "İhalesi yapılan ve yakın zamanda temeli atılarak inşaatına başlanması planlanan

1000 yatak kapasiteli Samsun Şehir Hastanesi, hem ilimize hem de çevre illere hizmet verecek olması nedeniyle sağlık turizmi açısından Samsun'a büyük katkı sağlayacak"dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalimdi" dediği şehir hastaneleri Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Samsun'da da gerçekleşiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cuma günü Samsun'da gerçekleştirdiği programlara ve toplantılara katılan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun'a yapılan ve planlanan sağlık yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık alanında yapılan yatırımların ne kadar kıymetli olduğunu bugün milletin çok daha net bir şekilde gördüğünü kaydeden Başkan Aksu, Samsun'da hali hazırda devam eden ve yapılacak olan sağlık yatırımları tamamlandığında şehrin sağlık kenti kimliğinin çok daha farklı bir noktaya taşınacağını belirtti.

ŞEHİR HASTANESİ BİR GURUR KAYNAĞI

Samsun'un son dönemde en önemli sağlık yatırımının şehir hastanesi olduğunu ifade eden Başkan Aksu, "Samsun Şehir  Hastanesi'nin zemin etüt ve ihalesi süreci tamamlandı. Yılbaşına kadar temelinin atılıp inşaat çalışmalarının başlaması planlanıyor. Şehir hastanesi 250 dönüm üzerine kurulacak ve 1000 yatak kapasiteli olacak. Hastane bünyesinde genel tedavi üniteleri ve onkoloji hastanesinin yanı sıra organ ve doku nakli merkezi, nükleer tıp merkezi, 40 ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathane gibi çok sayıda ünite yer alacak. Şehrimizin sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak ve sağlık kenti kimliğini çok daha farklı konuma getirecek olan şehir hastanesi, sadece Samsun'a değil, çevre illerimize de hizmet verecek.

Ayrıca, Samsun, 1 ila 1,5 saatlik uçuş mesafelerinde bulunduğu Karadeniz kıyısındaki ülkelere de sağlık hizmeti verme konusunda önemli bir konuma sahip olacaktır" dedi.

VEZİRKÖPRÜ, KAVAK, 19 MAYIS DEVLET HASTANELERİ AÇILIYOR

Samsun'un ilçelerinde devam eden sağlık yatırımlarına da değinen Başkan Ersan Aksu, sözlerine şöyle devam etti: "Bir çok ilçemizde yatırımlar var. 18 yıldır olduğu gibi şu anda da çalışıyoruz, üretiyoruz. Sadece sağlık alanında değil, eğitim, spor, tarım alanlarında da milletimize hizmetimiz artarak devam ediyor. Vezirköprü, Kavak ve 19 Mayıs Devlet Hastanelerini bu yıl içerisinde milletimizin hizmetine sunacağız.

TEKKEKÖY DEVLET HASTANESİ'NİN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Bilindiği üzere Tekkeköy ilçemize de bir hastane yapıyoruz. Şu anda Tekkeköy Devlet Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor.

TERME VE BAFRA'DA YENİ SAĞLIK YATIRIMLARI

Terme İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu ile ihalesi ve yer tesliminin yapıldığı Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber