Samsun'da mahkemenin serbest bıraktığı 7 hakim ve savcı gözaltına alındı

Samsunda mahkemenin serbest bıraktığı 7 hakim ve savcı gözaltına alındı
Samsun'da gözaltına alınarak adliyeye sevk edilip mahkeme tarafından yurt dışı yasağı getirilip adli kontrol şartı ile serbest bırakılan 16 kişiden 9'i hakkında yapılan itiraz sonucu haklarında yakalama müzekkeresi çıkartıldı. 7 hakim ve savcı polis taraf

Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bütün illere gönderilen yazı kapsamında 2 bin 765 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında Samsun'da 43 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 39 hakim ve savcı gözaltına alınırken, 4 kişinin ise firarda olduğu ve arandığı öğrenildi. Önceki gün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 39 hakim ve savcı ile birlikte başka il tarafından aranan 2 hakim olmak üzere toplam 41 kişiden 12'si savcı, 6'sı idare mahkemesi hakimi ve 7'si yargı hakimi olmak üzere 25 kişi dün sabaha karşı tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 16 hakim ve savcı ise yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı bir üst mahkemeye adli kontrol şartı ile serbest kalan 16 kişinin tutuklanması talebiyle itirazda bulundu. İtirazı inceleyen mahkeme 9 kişi hakkında yakalama müzekkeresi çıkarttı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yakalama müzekkeresi çıkartılan 9 hakim ve savcıdan 7'sini yakalayarak yeniden gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 kişi bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. 
Öte yandan, hakkında yakalama müzekkeresi çıkartılan 2 hakim ve savcının yakalanmasına çalışılıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş