Samsun’da konut satışları azaldı

Samsun’da konut satışları azaldı
Nisan ayı itibariyle Samsun’da toplam konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,2 ve bir önceki aya göre yüzde 15,3 oranında azalarak bin 611'e geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Samsun Bölge Müdürlüğü, 2019 yılı Nisan ayı Konut Satış İstatistiklerinden “Samsun Konut Satışı” konusunda bilgilendirme yaptı. 

Samsun'da 2019 yılı Nisan ayında bin 611 konut satıldı 
TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; 2019 yılı Nisan ayı itibariyle Samsun’da toplam konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,2 ve bir önceki aya göre yüzde 15,3 oranında azalarak bin 611 adet oldu. Samsun konut satışı ile Türkiye genelindeki toplam konut satışlarından yüzde 1,9’lük pay alarak 14. sırada yer aldı. 

İpotekli konut satış sayısı 202 adet oldu 
2019 yılı Nisan ayında Samsun’da satılan konutların yüzde 12,5'i ipotekli olarak satıldı ve ipotekli satış oranının en fazla olduğu iller sıralamasına göre 29. sırada yer aldı. Samsun'da 2019 yılı Nisan ayı itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre ipotekli satılan konut sayısı yüzde 59,3 oranında azaldı. 

Diğer satış türleri sonucunda bin 409 konut el değiştirdi. 
Samsun’da 2019 yılı Nisan ayı itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre diğer satış türleri sonucunda el değiştiren konut sayısı yüzde 6,8 oranında arttı. Aynı dönemde Samsun toplam konut satışları içindeki diğer konut satışı payı (yüzde 87,5) sıralamasına göre 53. sırada yer aldı. 

Satılan konutların 822 adedi ilk defa satıldı 
Samsun'da toplam konut satışları içinde ilk satışların payı yüzde 51 iken, ikinci el satışlarının payı ise yüzde 49 olarak gerçekleşti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir