Samsun’da Katap Kuruluyor

Samsun’da Katap Kuruluyor
Karadeniz Tarih Araştırmaları ve Çevre Platformu (KATAP) ilk oluşum toplantısını çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin de aralarında bulunduğu gruplarla birlikte yaptı

İlk toplantıyı Samsun Kent Müzesi’nde yaparak açılış konuşmasını yapan KATAP Kurulucu Başkanı Şeref Aydın, “Tarihi, kültürel ve doğal mirasların korunmasında, yaşatılmasında ve tanıtılmasında KATAP’ın ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Tarih araştırmaları, kent müzeleri kurma, söyleşiler, sempozyumlar, arşivleme, sergiler, sözlü tarih, arkeolojik araştırmalar ve bilimsel makaleler, kitap, albüm, bülten gibi yayınlar, doğa, tarih ve kültürel içerikli belgesel ve fotoğraf çekimleri, kültür rotaları belirleme çalışmaları, yerel yönetimlerle bir araya gelerek destek çalışmaları ve ortak çalışma alanları oluşturma, tarih, kültür ve doğa gezileri, geleneksel yaşamla ilgili folklorik ve etnografik değerlerin tespiti çalışma ve etkinlikleri, özellikle Karadeniz ot yemekleri araştırmaları, kent envanterleri hazırlama, eğitim seminerleri, özellikle çocuklarla ilgili doğa sevgisini tarih bilincini geliştirecek etkinlikler, KATAP Doğa Çocukları Projesi ve benzer proje, çalışma ve etkinlikler yapacağız. Onursal başkanımız olan Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen hocamıza ve Çekül Yüksek Danışma Kuruluna bu oluşuma verdiği büyük destek için çözüm ve proje ortaklığımız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşmacı olarak söz alan KATAP Akademik Kurul Başkanı Prof.Dr. Mehmet Yavuz Erler, “Böylesine güçlü ve vizyonlu bir oluşum da yer aldığım için gururluyum ve sizler gibi heyecanlıyım. Akademik alanda özellikle tarihi dönemler itibarı ile en az çalışma yapılan Karadeniz bölgesi çalışma sahamız olduğu için şimdi sorumluluklarımız daha da çoğalmıştır. Ama bugün burada olan ve daha sonra katılacak olan akademisyenlerle çok verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Ardından katılımcılar tek tek söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler. Daha sonra birlikte anı fotoğrafı çekindiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel