Samsun'da Karaya Oturan Gulf Rio Gemisi Kurtarıldı

Samsunda Karaya Oturan Gulf Rio Gemisi Kurtarıldı
Samsun'da beş ay önce yaşanan şiddetli fırtınada karaya oturan kuru yük gemisi Gulf Rio, bulunduğu yerden kurtarıldı

Samsun'da 7 Ocak 2015 tarihinde meydana gelen şiddetli fırtınada Mert Irmağı'nın Karadeniz'e döküldüğü yerde karaya oturan 1985 yapımı 3 bin 651 tonluk kuru yük gemisi Gulf Rio, Aras Deniz İnş. A.Ş tarafından tahliye edilerek Ünye'ye çekildi.

Karadeniz Ereğli Liman Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda Gul Rio kuru yük gemisinin etrafı yakıt sızıntısı ihtimaline karşı deniz bariyerleri ile çevrildi. Yapılan kurtarma operasyonunda tüm yağ, yakıt, sintine tankları boşaltıldı. Tüm operasyon boyunca bölgede sıyırıcı, emici bariyerler ve pedler hazır vaziyette tutuldu.

Geminin ambar kapakları İstanbul’dan getirilen, Aras Deniz İnş. A.Ş. firmasına ait Herkül adlı yüzer vinç ile açıldı. Ambarda bulunan yaklaşık 3 bin ton deniz suyu ile bozulmuş soya fasulyesi vinç yardımı ile boşaltıldı ve büyükşehir atık alım sahasına gönderildi.

Gulf Rio gemisinin kurtarılması ile ilgili bilgiler veren Kurtanma Amiri Kaptan Suat Kuyumcu, "Geminin ambarı su sızdırmaz hale getirilerek, gemi yeniden yüzdürüldü. Yüzdürülen gemi önce Tekkeköy civarında güvenli bir limana çekilerek bakıma alındı. Gulf Rio gemisi akabinde Ünye'ye ye römorkör yedeğinde kızağa çekildi. Geminin tamir edilerek yeniden kullanıma alınması planlanıyor. Operasyon hava muhalefeti dahil 73 günde, 20 personel ve 5 parça deniz vasıtası ile başarılı bir şekilde tamamlandı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş