Samsun’da İş Şenlikleri başladı

Samsun’da İş Şenlikleri başladı
Samsun Valiliği himayesinde, Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün düzenlediği “Samsun İstihdam-Kariyer Buluşması(SAMİF)” ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Öğrenme Şenlikleri” bu yıl ilk kez bir arada yapıldı

"Samsun İstihdam-Kariyer Buluşması" ve "Öğrenme Şenlikleri" etkinlikleri Saat 10.00’da 23 Nisan Ortaokulu’nda yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüş, Sevgi Kafe yanındaki fuar alanına kadar devam etti. Samsun İstihdam- Kariyer Buluşması ve Öğrenme Şenlikleri fuarı için alana 110 stant kuruldu.
Etkinliklere Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergin, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, sağlık çalışanları, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Bitkisel Mödülü Dersi’ni başlatan veya başlatacak olan okulların müdürlerine 300 adet bisiklet verildi.
Bütün Samsun halkını bu fuara ziyaret etmeye davet ettiğini söyleyen Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, “Bu şenlik bu yıl ilk defa iki kurumun farklı bir etkinliği birleştirmesiyle gerçekleşti. İŞKUR Müdürlüğümüz insan kaynakları ve istihdam fuarını her yıl düzenlemekteydi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 1967 yılında başlayan ‘İlköğretim Haftası’ ve ‘Okuma Yazma Haftası’ etkinliklerini daha sonra ‘Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün kurulmasıyla birlikte ‘Öğrenme Şenliği’ne çevirmiştir. Bu iki kurum bu iki şenliği bu yıl ilk defa valiliğimizin de teşvikiyle burada gördüğünüz şenlik alanında icra edecektir” diye konuştu.
Samsun’un tüm hizmetlerini bir araya getirdiklerini söyleyen İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, “Bu sene fuarımızın dördüncüsünü SAMİF adıyla düzenliyoruz. Bundan önceki 3 yılda kendimiz düzenlemiştik. Bu yıl Fuarımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ‘Öğrenme Şenlikleri’ İle birleştirdik. İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer müdürlükleri de kattık. Şu anda burada 110’un üzerinde çadırımız var. Bunlardan 50 tanesi Samsun’un en önde gelen işletmeleri. 50 tane milli eğitim ve halk eğitim müdürlüklerimizin çadırı varı. 10’un üzerinde de sivil toplum kuruluşlarının halka buluştuğu stantlar var. Bu yıl istihdam buluşmasından daha öte Samsun’un tüm kurumlarının halkımıza sunduğu hizmetleri bir araya getirdik. 2 gün boyunca sürecek. Yarın akşam saat 21.00’de son bulacak” şeklinde konuştu.
Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün okullara dağıttığı bisikletler ile gençlere hareket ettirmeye çalıştıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Bugün aynı zamanda hareketliliği arttırmak ve obeziteyi azaltmak için Halk Sağlığı Müdürümüzle bisiklet dağıtımı yapacağız. Bisiklet dağıtımı ile çocuklarımıza şehir içinde bisiklet kullandırmaya teşvik etmek, bisikletle ilgili eğitimleri verme toplumda yaygınlaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Günümüzün en büyük sıkıntılarında biri de hareketsiz yaşamak ve buna bağlı olarak oluşan hastalıklar. Bu atacağımız adımla beraber ilimizde bisiklet kullanımını arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Günlük hayatı aktif geçirmenin sağlıklı yaşam için ilk adım olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Ülkemizde 12 yaş üstü bireylerin yüzde 71.9’unun hareketsiz olduğu, her 4 çocuktan üçünün hiçbir spor yapmadığı, hafta sonunda çocukların yüzde 56.8’inin günlük aktiviteleri arasında bilgisayarda oyun oynamanın bir aktivite olarak yer aldığı görülmektedir. Bu çalışmalar ışığında fiziksel aktivite düzeyini arttırmak amacıyla, fiziksel aktivitiye ulaşma engellerinin ortadan kaldırmak için yerel ve ulusal düzeyde çalışmalar yapılmaktadır. Bugün de çocuklarımıza fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak için 300 bisiklet desteği sağladık” ifadelerini kullandı. 
2 gün boyunca sürecek olan etkinliklerde ziyaretçilere bilgilendirici hediyeler ve ödüller verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz