Samsun'da Hırsızlık Çetesine Operasyon: 46 Gözaltı

Samsunda Hırsızlık Çetesine Operasyon: 46 Gözaltı
Samsun'da polis, 7 il ve 4 ilçedeki evlerden ziynet eşyası ve para çalınması olayını şebeke halinde gerçekleştirenlere yönelik düzenlediği operasyonda 3'ü kuyumcu, 21'i bayan toplam 46 kişiyi gözaltına aldı

 

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırssızlık Bürosu ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3,5 aylık teknik ve fiziki takip sonucu Samsun il merkezi ile Çarşamba ve Terme ilçelerinde sabah saat 06.00 sıralarında 27 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. 235 polisin görev aldığı operasyonda 3'ü kuyumcu, 21'i kadın 46 kişiyi "Teşekkül halinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri içersinde evlerden hırsızlık yapmak" suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla beraber 2 adet pompalı tüfek, 35 adet mermi, 1 adet kuru sıkı tabanca, evlerin kapılarını açmada kullandıkları plastik aparatlar ve saç tokaları ile çaldıkları çok sayıda ziynet eşyası ele geçti. Gözaltına alınan erkeklerin çoğunluğunun kadınların kocaları oldukları, hırsızlık yapmak için evleri tespit etikleri, kadınları hırsızlık mahalline götürüp daha sonra da araçları ile aldıkları tespit edildi. Gözaltına alınan bayanlardan 7'sinin yaşının 18'den küçük, 2 bayanın da hamile olduğu öğrenildi. Hırsızlık şüphelilerinin Samsun il merkezi ile Çarşamba, Bafra ve Terme ilçeleri ile Ordu, Giresun, Trabzon, Tokat ve Amasya illerinde kilitlenmeden kapısı çekilerek kapatılan yaklaşık 97 evin kapı kilitlerinin dilini düşürerek açıp hırssızlık yaptıkları ileri sürüldü. 

Gözaltına alınan 3 kuyumcunun da çalıntı ziynet eşyalarını satın aldıkları iddia edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü’nden sağlık kontrolünden geçirilmek için Gazi Devlet Hastanesi'ne sevk edilen hırsızların yakınları çocuklarını Samsun Emniyet Müdürlüğü önüne getirerek annelerine vermek isteyip ağlatarak duygu sömürü yaptılar. Ancak polis daha önceleri de aynı yöntemi uygulayan hırssızlık zanlılarının yanlarına çocuklarını yaklaştırmadı. Operasyon kapsamında 11 kişinin de halen Samsun Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu öğrenildi. Polis, ara yakalanmalarda ele geçen ziynet eşyalarının sahiplerini arıyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan altın bilezik, altın kolye, altın alyans, altın küpe ve altın küpelerin sahipleri araştırılıyor. Atakum ilçesindeki evlerde yapılan hırsızlıktan ele geçtiği değerlendirilen altınların sahiplerinin bulunması için bu ilçede polisin cuma hutbesinde cemaate evinde altınları kayıp olanların polise başvurması konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir