Samsun’da “Gezi Parkı” Olayları

Samsun’da “Gezi Parkı” Olayları
Samsun’un Atakum ilçesinde “Gezi Parkı” olaylarını protesto eden grup ile polis arasındaki gerginlikte çok sayıda kişi yaralandı. Gruba müdahale eden polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı

Samsun’un Atakum ilçesinde toplanan kalabalık, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek verdi. Çeşitli bölgelerden toplanarak AK Parti Atakum İlçe binası önüne gelen gurup, protestoya başladı. Gezi Parkı olaylarını protesto eden eylemciler, polisle karşıya geldi. Çevik kuvvet burada TOMA ve panzerlerle önlem aldı. Polis kalabalığın dağılmasını istedi, ancak protestocular polise taşlarla saldırdı. Polis, eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Protestocular yolda konteynırlar ile barikat kurdu ve lastikleri ateşe verdi. Çıkan olaylar nedeniyle Samsun-Sinop karayolu ulaşıma kapandı. 

Savaş alanına dönen Atatürk Bulvarı’ndaki gerginlik saatlerce sürdü. Olayın büyümesi üzerine özel hareket ve jandarmadan da olay yerine takviye ekipler sevk edildi. Göstericiler taşlarla polise saldırırken, polis de tazyikli ve biber gazı ile karşılık verdi. Göstericilerin attığı taşlardan bazı eylemciler ile basın mensupları da yaralandı. 
Samsun Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de olay yerine gelerek polisin müdahalesini bizzat yönetti. Türkmenli de atılan biber gazından etkilendi. 
Polis göstericileri tek tek yakalayarak gözaltına aldı. Grup ara sokaklara dağılırken, polis peşlerinden gitti. Yaklaşık 4 saattir devam eden olaylar büyük ölçüde kontrol altına alındı. 

 

Samsun'daki Olaylarda Gözaltına Alınan 190 Kişi Serbest Bırakıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde, Gezi Parkı olaylarına destek veren grup ile polis arasındaki gerginlikte çok sayıda kişi yaralanırken, olaylarla ilgili gözaltına alınan 190 kişi serbest bırakıldı. 
Samsun’un Atakum ilçesinde toplanan kalabalık, İstanbul Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek verince olaylar çıktı. Çeşitli bölgelerden toplanarak AK Parti Atakum İlçe binası önüne gelen grup, protestoya başladı.Polis yaklaşık 40 dakika gazla müdahale etmedi. Bazı eylemciler polise taş atıp AK Parti İlçe binasına ulaşmak isteyince olaylar büyüdü. Samsun-Sinop Karayolu araç trafiğine kapatıldı. Dün akşam geç saatlere kadar süren eylemin ardından 30'u 18 yaşından küçük, 57'si bayan toplam 190 kişi gözaltına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece sabaha kadar ifadeleri alınan eylemciler, savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. Kimlik tespiti yapılıp ifadeleri alınan eylemcilerin daha sonra haklarında soruşturma açılacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber