Samsun’da Engelliler Haftası Etkinlikleri

Samsun’da Engelliler Haftası Etkinlikleri
Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) Genel Sekreteri Davut Gökmen, "Engellilik tüm insanlığın ortak sorunudur" dedi

Samsun’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve engelli dernekleri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende tüm engelliler adına konuşan KEF Genel Sekreteri Davut Gökmen, "Engellilik tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle Engelliler Haftası sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletler’e üye yaklaşık 192 ülkede aynı tarihlerde kutlanmaktadır. Biz engelliler olarak diyoruz ki, engel elde, ayakta, gözde, kulakta ve zihinde değildir. Her ne kadar bizlere engelliler denilse de asıl engellin bizleri görmeyen gözlerde, bizlere koşmayan ayaklarda, bizlere uzanmayan ellerde, bizleri duymayan kulaklarda, bizleri anlamak istemeyen zihinlerde olduğunu düşünüyoruz. Çünkü engel bedende değil düşüncededir diyoruz. Bizlere göre düşünmeyen insan engellidir. Bu vesileyle 2014 yılı 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda Samsun Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü programında belirtilen engellilerle ilgili faaliyet ve etkinliklerde sizleri de aramızda görmek düşüncesiyle tüm engellilerimize ve gönüldaşlarımıza engelsiz yarınlar diliyoruz" diye konuştu.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlayan Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Necmettin Aygün ise konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği çalışmalarla engellilerin yanında olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz