Samsun'da down sendromlu çocuklar için eğlenceli kamp

Samsun'da down sendromlu çocuklar için eğlenceli kamp
Engelli bireylere ‘Bu Kampta Hayat Var’ projesi kapsamında ücretsiz tatil yapma imkanı sunan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu kez down sendromlu çocukları misafir etti. Eğlence kampına katılan 15 down sendromlu çocuk, düzenlenen etkinliklerde gönüllerince

Pandemi sürecini evlerinde geçiren 17 ilçedeki engelliler için yaz tatil kampları organize eden Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaz tatili kampı organize etti. Ağustos ayında başlayan 3’er günlük kamplardan il genelindeki engelli vatandaşlar yararlanıyor. 40 kişilik gruplar halinde ekim ayına kadar sürmesi planlanan kamplar için merkez, kapılarını bu kez de down sendromlu çocuklara açtı. 23-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen kampa aileleriyle birlikte 15 down sendromlu çocuk katıldı. Restoran, yüzme havuzu, duş, giyinme kabinleri, çocuk oyun ve spor alanlarının bulunduğu kampta çocuklar için tanışma, sanat, ponpon, hulahop, tavşanlı kutu ve koordinasyon gibi çok sayıda etkinlik yapıldı. Ayrıca açık hava şenliğinde gönüllerince dans edip keyifli zaman geçiren çocuklar, yapılan şehir turu ile Samsun’un tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını da gezdi.
Kamp sayesinde çocuklarının tatil yapıp moral depoladığını ifade eden aileler, çok mutlu olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel