Samsun’da Cumhuriyet Bayramı mesajları

Samsun’da Cumhuriyet Bayramı mesajları
Samsun'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajları yayımlandı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, yayımladığı mesajla Cumhuriyet’in 93. yıl dönümünü kutlayarak, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet; aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir. O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Millet iradesinin yönetime dâhil olduğu önemli bir gün olan 29 Ekim’de Cumhuriyeti her geçen gün ileri taşımanın kıvancını bir kez daha yaşıyoruz. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini elbirliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Samsunlu hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum" dedi.

AK Parti’li Karaaslan'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilanı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk Milleti adına Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temel dayanağını oluşturan ve 30 Kasım 1925'ten bugüne kadar kürsünün arkasındaki yerini alan "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine ve o ilkenin temsilcilerinin yer aldığı TBMM'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir kez daha tescillendi. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum."

AK Parti’li Köktaş’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu sözlere yer verdi: 
"Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümüdür. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı demeden tüm halkımızın kahramanlıkları, fedakarlıkları sonucu 29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz, bizler için büyük bir destan ve onur kaynağıdır. Türk Milleti'nin eşsiz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza dek yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunu 15 Temmuz'da hep birlikte yaşadık. Aziz milletimiz hain FETÖ'cülere karşı göğüslerini siper etmiş, destansı bir şekilde tarih yazmıştır. Bu anlamda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi, terörle mücadelede şehit düşmüş güvenlik güçlerimizi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum."

MHP’li Usta’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
MHP Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 229 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu sözlere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıl dönümünü milletçe büyük bir şevk, heyecan ve gururla yâd ve idrak ediyoruz. Cumhuriyetimiz; istiklali uğruna fedakârca çırpınarak, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayan,1919’da Samsun’dan başlayan ve 1923’de Ankara’da sonuçlanan var olma azmi ile bağımsız yaşama isteğinin tacı, milli iradenin muhteşem bir eseri ve zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihte kurulan Türk devletlerinin bir devamı olarak Allah’ın izniyle varlığını sürdürecektir. Bu, sürekli yenilenen, sürekli oluş halinde olan, zengin ve bereketli bir geçmişten, parlak ve tertemiz bir istikbale kanat açan büyük Türk milletinin son kararıdır. Bu çok anlamlı tarihin yıldönümünde, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, hepsine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

AK Parti’li Göksel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Göksel, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
"29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 1919’da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyete sahip çıkmanın, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmanın, mücadele etmenin, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmanın, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 93. yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz."

Başkan Tok’tan Cumhuriyet Bayramı mesajı
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'üncü kuruluş yıldönümü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Erdoğan Tok mesajında, "Millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümü içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin düşman işgali altında ve çok zor koşullarda yürütülen bir Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğunu biliyoruz. Türk milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa koyarak birlik ve dayanışma içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir. Egemenliğin millette olduğunu 15 Temmuz'da da gösterildiğini söyleyen Başkan Tok, " 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı Türk Milleti 2'inci Kurtuluş Savaşından zaferle çıkmıştır. Milletimize darbe yapmak isteyenler Milletimiz tarafından darbe yemiştir. İhanet çetesine karşı o gece, Milli Mücadelemizi, ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nı verdik. Halkımız birlik oldu ve sabaha karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdırdı. Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir.Bu özel günleri ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte, başımız dik ve gururla kutlamamıza imkân veren Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Taşçı’dan 29 Ekim mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Milli birliğimize ve beraberliğimize kast eden iç ve dış etkenlere karşı daha çok kucaklaşmalıyız. Bu ülke kolay kurulmadı, kolay millet olunmadı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bizlerin bu değerli mirasın yılmaz bekçileri olarak, milletimiz ve devletimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını herkes bilsin. Biz canımızdan vazgeçeriz ama vatanımızdan vazgeçmeyiz" diye konuştu.

Başkan Togar’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği, çok zor ve çetin şartlarda Milletimizin azim ve kararlılığı ile verilen Hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir gurur ve coşku içinde kutluyoruz. Bizler çocuklarımıza yeni nesillere Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu anlatmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de en derin şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Başkan Genç’ten Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı
Bu yıl 93. yıldönümü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk toplumu Cumhuriyet'le çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en önemli görevidir. 15 Temmuz'da hainler demokrasimize ve Cumhuriyetimize kastetmiştir. Ancak aziz milletimiz 15 Temmuz'da demokrasiye, Cumhuriyet'e sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir. 'Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet' ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Başkan Belur’den Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur Cumhuriyet Bayramımızın 93. Kuruluş yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı. Belediye Başkanı Mustafa Belur "Cumhuriyet, vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir.Hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen ve bu uğurda canlarını feda eden Türk Milletinin eşsiz kahramanlıklarının eseri olan Türkiye Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 93.yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Rektörden Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı
Odokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Rektör Bilgiç, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizin, şehitlerimizin ve topyekûn bir milletin eşsiz fedakarlık örnekleriyle tarihin sayfalarına kazınan İstiklal Mücadelemizi taçlandıran Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümüne hep birlikte ulaşmış bulunuyoruz. Felaketleri, azmi ve cesaretiyle aşmayı başarmış bir toplumu, Türk milleti ortak paydasında buluşturan ve milletin iradesini en üstün değer ve meşruiyet kaynağı hâline getiren Cumhuriyetimizin anlam ve öneminin dün olduğu gibi bugün de en derin idraki içindeyiz. Aynı zamanda, Cumhuriyetimizin böylesine kutsal bir çerçeve ile örülü değerlerini çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek kuşaklarımıza en iyi şekilde anlatma ve aktarma sorumluluğunu taşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına da milletimizin tüm hedeflerini en üst düzeyde gerçekleştirerek erişmesini ve daha nice asırlar boyunca Cumhuriyetimizin temadisini temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin kurulmasında, bugünlere ulaşmasında, hep daha iyi noktalara taşınması ve gelecek kuşaklarımıza aktarılması sürecinde binbir emeği geçenlere ve geçenlere ve geçmekte olanlara en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir