Samsun’da Buruk 19 Mayıs Kutlaması

Samsun’da Buruk 19 Mayıs Kutlaması
Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan maden faciası nedeniyle Samsun’daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlamaları buruk geçti

Soma’da yaşayan maden faciası nedeniyle Samsun’daki 19 Mayıs ile ilgili bütün etkinlikler iptal edilirken, sadece Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Anıta Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Bizler bu bayramı her zaman en içten duygu ve temennilerle kutluyor, Kurtuluş Mücadelemizin başladığı bu tarihi, Samsun’a atılan bu adımı her zaman en coşkulu ve anlamlı şekilde Samsun’da kutluyorduk. Bugün bu kutlamamız buruk, bu kutlamamız acılı, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde maden işçilerimizin hayatlarını kaybetmesi ülkemizi büyük bir yasa boğmuştur. Bu elim kaza sonucunda hayatını kaybeden birçok vatandaşımız ve onları evlerinde bekleyen gençlerimiz, yavrularımız maalesef bu bayramı kutlayamıyorlar. Onların acılarını paylaşmak adına bizler bugün burada yine onlarla birlikte dualarımızı esirgemeden bayramımızı Türk ulusunun acılı bir günü olmasına rağmen kutlamayı bir borç biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadelesini bu şehirden başlatırken, attığı ilk adımla Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda büyük bir mücadele göstermiştir. Bu mücadele içersinde bugünün anlam ve önemini belirten bir gençlik bayramını bizlere armağan etmiştir. Gençlik bizim enerjimizdir. Gençlik bu ülkenin teminatıdır. Şuanda mevcut yaşam içersinde birçok gencimizi bu unsuru mücadele içersinde yer alan duygu ve düşünceleri ileri günlere taşımaya arzu ediyoruz. Biz gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz. Bayramımız bu süreç içersinde inşallah bir daha böyle bir acı yaşamadan daha güzel günlerde ve daha mutlu günlerde bayramlarımızı coşkulu kutlama arzusu içersindeyiz. Allah ölenlere rahmet eylesin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz