SAMSUN'DA BALIK FİYATLARI EL YAKIYOR

SAMSUNDA BALIK FİYATLARI EL YAKIYOR
Samsun'da av yasağının sona ermesinin ardından açıldıkları denizde bekledikleri balığı avlayamayan balıkçılar, trol yasağının kalkmasını umutla bekliyor.

Samsun'da 1 Eylül'de av yasağının sona ermesinin ardından açıldıkları denizde bekledikleri balığı avlayamayan balıkçılar, 15 Eylül'de trol yasağının kalkmasını umutla bekliyor.

 

1 Eylül'de av yasağının kalkmasının ardından küçük kayıkçı tekneleri büyük umutlarla denize açılmıştı. Balıkçılar geçen 6 günde umduklarını bulamadı. 15 Eylül’de trol av yasağının kalkmasını umutla bekleyen balıkçılar, sezondan umutlu olduklarını söyledi. 

 

Bu sezonda çinakop ve kalkan balığının bol olacağını tahmin ettiklerini söyleyen balıkçı Ahmet Aydın, “15 Eylül'de son erecek trol balık av yasağı ile fiyatlar düşecek, bütün vatandaşlar rahat balık yiyebilecek. Şu anda balık kıt olduğundan pahalı, milletin alım gücü az. İnşallah bu yıl daha bol olur, umutluyuz. Geçen seneye oranla biraz daha iyi olmasını bekliyoruz. Balığa ilgi daima var ama balık az olduğundan sadece zengin kesim yiyebiliyor. Bol olursa herkes yiyebilir” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Balık Satış Merkezi’nde satılan balıkların fiyatları şöyle: Hamsi 5, barbun 15- 30, somon 12, palamut 5-10, mezgit 15-20, istavrit 10, levrek 17, çupra 17 ve kötek 20 lira. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel