Samsun’da “AR-GE ve Sağlık İnovasyonu Sempozyumu” yapılacak

 Samsun’da “AR-GE ve Sağlık İnovasyonu Sempozyumu” yapılacak
Samsun’da 22 Şubat’ta “AR-GE ve Sağlık İnovasyonu Sempozyumu” düzenlenecek.

“AR-GE ve Sağlık İnovasyonu Sempozyumu”, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda OMÜ Teknopark ve MEDİKÜM işbirliğiyle 22 Şubat Perşembe günü saat 09.30’da SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda yapılacak. 
Sempozyum hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Alİ Oruç, AR-GE ve inovasyon çalışmalarının tüm sektörler için günümüzde daha da önemli hale geldiği bu dönemde, sağlık sektöründe inovasyonun da büyük önemi olduğunu, böyle bir çalışma içinde olan tüm sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını, bu anlamda kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirerek OMÜ Teknopark ve MEDİKÜM işbirliğiyle AR-GE ve Sağlık İnovasyonu Sempozyumu düzenlediklerini söyledi. 
Açılış konuşmalarının teşrifleri halinde Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Vali Osman Kaymak ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz tarafından yapılacağı sempozyumda, Sağlık Müdürlüğü AR-GE ve İnovasyon Biriminin de desteğiyle Gazi Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Burak Tuna tarafından geliştirilen ve patenti alınan “Ortopedi Robotu”nun da tanıtımın yapılacağını söyleyen Oruç, AR-GE çalışmalarında bulunan sağlık çalışanlarının her zaman yanında olduklarını, her adımında yanında oldukları çalışmadan bu nedenle de ayrıca büyük gurur duyduklarını, çalışmanın Türkiye’deki tüm hekimlere örnek olması gerektiğini belirtti. 
Sempozyumda görüşülecek konular hakkında da bilgi veren Sağlık Müdürü Oruç şunları söyledi: 
“Sağlık Müdürlüğümüz AR-GE ve Sağlık İnovasyonu Birimi tarafından koordine edilen ve SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Konferans Salonunda 22 Şubat Perşembe Günü Saat 09.30’da başlayacak AR-GE ve İnovasyon Sempozyumumuzda tıbbi cihaz araştırmalarında karşılaşılan sorunlar; Lazer Teknolojilerinde AR-GE ve üretim konusu; Tıbbi Teknolojik Araştırmalarda Yaşanan Zorluklar; Medikal Sektörün Ekonomik Boyutu, İnovasyon İlişkisi; Mediküm ve Sağlık Sektörünün Değerlendirilmesi; AR-GE Çalışmalarından örnekler; Sağlık Endüstrisinde Teknoloji Transferinin Önemi; TÜSEB AR-GE Yapılanması; TÜBİTAK AR-GE Destekleri; Tıbbi Cihazlarda Klinik Araştırmalar ve Belgelendirme; Tıbbi Cihazlarda Kalite Yönetimi konuları 3 ayrı oturum halinde ele alınacak. 
Oturum Başkanlıklarımızı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniği Başasistanı Emrah Sayıt ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Fatih Özkan’ın yapacağı sempozyumumuzda birbirinden önemli konularda AR-GE ve İnovasyon başlığında katılımcılarımıza bilgi verme şansı yakalayacağız. Umarız sempozyumumuz sadece Samsun değil, tüm bölgede yürütülen ARGE ve İnovasyon çalışmalarına ışık olur, bu çalışmaların daha verimli ve etkin bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Sağlık