Samsun’da Ahilik Haftası Kutlandı

Samsun’da Ahilik Haftası Kutlandı
Samsun’da 23-25 Mayıs 2016 tarihleri arası Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları başladı

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Ahilik Haftası kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Ardından açıklama yapan Güler, “Görkemli bir Ahilik Haftası kutlayacaktık fakat terör nedeniyle bazı programları iptal etmek zorunda kaldık. Bu seneki kutlamaları böyle kutlayacağız. Haftamız hepimize hayırlı olsun. 25 Mayıs tarihinde Atatürk Kültür Merkezi’nde Şed Kuşatma Törenimiz olacaktır” dedi.

Ahiliğin kardeşliğin ve ahlakın eyleme geçmesi demek olduğunu ifade eden Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, “Nasıl bir kuş tek kanatla uçamıyorsa, medeniyete ulaşmak için mutlaka ahlakın, maneviyatın ve maddenin birlikte olması gerekiyor. Bu nedenle ahilik kültürü bizim için çok önemlidir. ahilik sayesinde insanlar medeniyeti, kardeşliği, ahlakı, maneviyatı öğrendiler. Bugün daha yeni standart, kalite, tüketici haklarını bilmeyen Avrupalılar, 12. Yüzyılda bizim Atalarımız Ahilik teşkilatını kurarak bunların temelini atmışlardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette SESOB Başkanı Güler, Başkanvekili Çakır’a tablo hediye ederken, Çakır da ahiliğin ne olduğunu çoğu kişinin bilmediğini, ahiliğin önemini, esnafa kattığı değeri bilgilendirmek adına okullarda öğrencilere bir etkinlik düzenlenebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber