Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Samsun’da adeta siyasi rüzgar değil fırtına esiyor

Samsun’da adeta siyasi rüzgar değil fırtına esiyor

 AK Parti teşkilatlarında bir günde toplu halde istifaların alınmasının altında adalet mi, yorgunluk mu yoksa başka şeyler mi var bilmiyoruz.

Alınıp geriye iade edilen ilçe başkanı acaba neden alındı daha sonra ne oldu da geriye iade edildi?
Ankara bu günlerde çok hareketli. Bu alınanların yerine atamamı olacak yoksa seçim mi olacak? Kongrelerde adaylar olacak mı? Bunları ileri ki zamanlarda göreceğiz.

AK Parti seçmeni hiçbir zaman atamadan yana değil, seçmenlerde istiyorlar ki çok adaylı seçimler yapılsın. Kongrelerimiz bayram havasında geçsin. İnsanlarımıza neşe katsın beklenti bu doğrultuda ama buna genel merkez karar verecek.

Beni en fazla İlkadım şaşırttı. İlkadım ilçe başkanı il başkanı değişiminde, AK Parti il başkanı atamasında Ankara’ya çağrılan ilçe başkanıydı!

Bir insan Ankara’ya il başkanlığı için çağrılıyorsa bir karşılığı vardır. Ama bakıyorsun ilçe başkanlığından da alınıyor. Bu biraz enteresan değil mi. Bu kafaları da karıştırıyor. Vardır herhalde bir bildikleri birde bu işi seçmen tarafından ele alalım.

Bu işe seçmende hiç iyi bakmıyor seçmenin kafasında hep demokratik seçim vardır. Bu oranlara anlamda veremiyor kafalar karışık buda çok fazla kararsızlar topluluğu yaratıyor.
AK Parti bunu nasıl çözer, halka nasıl anlatır bunu ilerde göreceğiz.

Daha önce yapılan 5 ilçenin kongrelerinde rakip adaylara müsaade edilmemişti. Tek liste halinde seçimlere girilmesi şart ve mecburiyet koyulmuştu. AK Partinin başında da adalet kelimesine inat bu kararın genel merkez tarafından verildiğine şaşırmamak elde değil.

Geride kalan ilçelerde aynı mı olacak bunları bilemiyoruz. Eğer tamamı böyle olursa o zaman seçmenin tavrı değişebilir. Daha sonra sıra İl Başkanlık seçimlerine gelecek orada tablo nasıl olacak adaylar olacak mı yoksa il'de mi tek listeyle girecek seçimlere. Bunları hep beraber göreceğiz.

Umarım ilçelerde de, ilde de demokratik yarış olur. AK Partiye gönül vermiş seçmende memnun olur, partisine sımsıkı sarılır, sahada daha gönüllü çalışır. 2019’a emin adımlarla gider.

Eski bir AK Parti teşkilat başkanı olarak gönlüm hep çoklu adaylı seçimlerden yana olmuştur. Bununda böyle olmasını arzu ederim. Bunu benden fazla AK Parti seçmeni arzuluyor.

Çünkü bizim yüzyıla yakın iyi yada kötü bir demokrasi anlayışımız vardır. Bunu her zaman halk böyle kabul etmiştir. Seçilmişin eli sahada atanmıştan daha güçlüdür. Milletimiz seçilmişe her zaman iyi dilekle bakar. Çünkü AK Parti geldiği günden bu yana ilk 10 senesinde hep çok adaylı insanlarla seçimlere girmiştir ve güçlenmiş olarak çıkmıştır.

Eğer bu atama usulü uzun zaman devam ederse seçmeniyle arasına mesafe koyar bunu toparlamak ilerde zor olabilir. Biz gördüklerimizi söyleyelim. Gerisi genel merkezin işidir.

Bizim AK Parti sevdamız bunları söylemek gerektiğini bize söyler.

Kalın sağlıcakla “Her şey güçlü Türkiye için”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi