Samsun’da 980 Kadın Mikro Kredi Kullandı

Samsun’da 980 Kadın Mikro Kredi Kullandı
“Türkiye Grameen Mikrofinans Programı” Samsun Bölge Direktörü Yasin Kandemir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti

 

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile il valiliklerinin yaptığı protokol çerçevesinde uygulanan ve kadınların iş sahibi olmalarını amaçlayan proje ile ilgili Başkan Yılmaz’a bilgi veren Kandemir, Samsun ve ilçelerinde şu ana kadar 980 kadının mikro kredi kullandığını söyledi. İl Özel İdareleri, belediyeler ve özel şahısların destekleri ile binlerce kadının iş sahibi olduğunu belirten Kandemir, “İlk kez 2003 yılında Diyarbakır’da başlayan bu projede Türkiye genelinde şu ana kadar yaklaşık 58 bin kadın 138 milyon lira kredi kullandı. Biz de Samsun’da kredi kullanarak iş sahibi olan ve bir şeyler üreten kadınlarımızın ürünlerini sergilemek için Samsun’da bir fuar düzenlemek istiyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da küçük desteklerle üretim yapıp hem kendi geçimini sağlayan hem de işini geliştirip istihdam yaratabilen kadınların desteklenmesinin önemini vurgulayarak, “Hem kadın istihdamının geliştirilmesi hem de evde oturup bir meslek sahibi olmayan kadınlarımızın ekonomik hayata katılımlarının sağlanması çok önemli. Bu kapsamdaki projelerin sadece devlet ya da devlet kurumlarınca değil imkanı olan herkes tarafından desteklenmesi gerekir. Biz de bu yönde gereken desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Bu arada ziyarete Yasin Kandemir’le birlikte Galip Öztürk Salıpazarı Mikrofinans Şubesi Saha sorumluları Nuray Erensoy ve Emin Kahramanoğlu da katıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel