Samsun’da 6 Cins Köpek Zehirlendi

Samsun’da 6 Cins Köpek Zehirlendi
Samsun’un Atakum ilçesinde koyun sürüsü bulunan iki vatandaşa ait 6 cins köpek zehirli tavuk eti ile zehirlendi. Hayvan sahiplerinin şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Olay, Çatalçam bölgesi Yeşilyurt Mahallesi 2. Küme Evler mevkisindeki ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kenan Yıldırım’a ait Alman drahthaar cinsi 2 ve Kangal cinsi 2 köpek ile komşusu Osman Kaplan’a ait Kangal cinsi 2 köpek zehirli tavuk eti verilerek zehirlendi. Zehirlenen köpekler, sahipleri tarafından telef olmuş halde bulundu. Hayvan sahiplerinin şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Olayla ilgili açıklama yayan 54 yaşındaki emekli Kenan Yıldırım, kendisinin 4, arkadaşının 2 olmak üzere toplam 6 köpeğin zehirli tavuk eti verilerek telef edildiğini söyledi. Köpeklerin ve zehirli etlerin fotoğraflarını çekerek polise verdiğini belirten Yıldırım, “Arazimizin yanında bulunan ormanlık alana zehirli haşlanmış tavuk etleri dökülmüş. Bunları yiyen köpeklerimiz telef olmuş. Sinekler bile ölmüş. Polisi ve zabıtayı aradım. Şehit Recep Tokur Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldum. Cumhuriyet savcısının isteği üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterinerleri hayvanlar ve zehirli etlerden tahliller aldılar. Sonucu bekliyoruz" dedi.

Zehirlenen köpeklerin Alman drahthaar ve Kangal cinsi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bunlar cins köpekler. Alman drahthaar cinsi (çok amaçlı av köpeği) köpeklerle daha önce yarışmaya katıldım ve derece elde ettim” diye konuştu.

Kimseyle bir düşmanlığının olmadığını belirten Yıldırım, “Şüphem tavşan avcılarından yana. Çünkü ikimizin de koyun sürüsü var. Direkt koyun köpeklerini öldürmek için yapılan bir eylem” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş