SAMSUN’DA 555 BİN LİRALIK VURGUN

SAMSUN’DA 555 BİN LİRALIK VURGUN
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SAVCILIĞA YAPTIĞI İHBAR SONUCU 555 BİN 393 LİRA 53 KURUŞLUK VURGUN ORTAYA ÇIKTI

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki yolsuzluk olayıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. 41 ayrı sahte resmi belgede sahtecilik düzenlenerek toplam 555 bin 393 lira 53 kuruş vurgun yapıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından avukatları aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda evrakta sahtecilik ve yolsuzluk olayıyla ilgili şikayette bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin ihbarı üzerine savcılık olaya el koydu ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 2 Şubat 2011-18 Eylül 2012 yılları arasında 41 ayrı sahte resmi belgede sahtecilik düzenlenerek toplam 555 bin 393 lira 53 kuruş vurgun yapıldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili sahte imza kullanarak resmi evrakları düzenlediği iddia edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal ve Bakım Onarım Daire Başkanlığı İkmal Şube Müdürlüğü ambarında hizmet alımı ihalesinde görevli personel M.T. ile ürün alınmış gibi gösterilen firmanın sahibi M.G. ve firma çalışanı A.G., “Resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarından gözaltına alındı.

Mali Şube Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili 18 kişinin de şüpheli ve tanık sıfatıyla ifadelerine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel