Samsun'da 36 kurum kapatıldı

Samsunda 36 kurum kapatıldı
Olağanüstü Hal(OHAL) kararnamesi kapsamında Samsun'da başta Canik Başarı Üniversitesi olmak üzere; 18 okul, 2 öğrenci yurdu, 3 vakıf, 12 dernek kapatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)'nün darbe girişiminden sonra OHAL kararnamesi kapsamında Samsun'da 36 kurum kapatıldı. Kapatılan kurumların listesi şu şekilde: Özel Feza Anadolu Lisesi, Özel Feza İlkokulu, Özel Delta İlkokulu, Özel Feza Fen Lisesi, Özel Feza Berk Anadolu Lisesi, Özel Feza Berk Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Feza Berk İlkokulu, Özel Feza Berk Fen Lisesi, Özel Feza Ortaokulu, Özel Feza Berk Ortaokulu, Özel Feza Berk Anadolu Sağlık Lisesi, Özel Feza Sare Daştan İlkokulu, Özel Samsun Armada Anadolu Lisesi, Özel Bafra Temel Yıldız Lisesi, Özel Yunus İlhan İlkokulu, Özel Yunus İlhan ortaokulu, Özel Samsun Temel Fark Lisesi, Özel Samsun Çözüm Temel Lisesi.

Kapatılan Yurtların Listesi:

Özel Şirinoğlu İtina Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Özel Samsun Fatma Tanrıverdi Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu,

Kapatılan Vakıfların Listesi:

Başarı Eğitim ve Kültür Vakfı, Karadeniz Müderrisoğlu Eğitim Vakfı Tanrıverdi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

Kapatılan Derneklerin Listesi:

Tüm Memur İşçi Dayanışma Derneği, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği, Bafra Sanayici ve İşadamları Derneği, Samsun Girişimci Kadınlar Derneği, Reşadiye Cami Yaptırma ve Tesislerini Koruma Derneği, Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği, Güven Hukuk Tahkim ve Arabuluculuk Derneği, Bafra Karadeniz Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, Feza Koleji Mezunları ve İşadamları Derneği, Çarşamba Hürriyet Eğitim ve Kültür Hizmet Derneği.

Kapatılan Üniversite:

Canik Başarı Üniversitesi.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN KAPATILAN KURUMLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup, bu kapsamda ilimizde 11 dernek, 1 federasyon, 1 üniversite, 4 vakıf, 2 yurt ve 21 okulun kapatılma işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmiş, taşınır ve taşınmaz gayri menkullerin devri hazineye ve vakıflara yapılmıştır. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamış, ekipler görevlerini başarı ile yerine getirmişlerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber