Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı
 Samsun’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlanıyor. 

30 Ağustos zaferinin 94. yıl dönümü kutlamaları ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başladı. Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Şahin, “Başkomutanımız Büyük Önder, Aziz Atam, bugün vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ülkemizin bağımsızlığını kazandığı Zafer Bayramı'nın 94’üncü yılını bir kez daha birlik ve beraberlik içerisinde kutlamak üzere huzurunuzdayız. Yüce milletimiz ve kahraman ordumuz kutsal saydığı değerler uğrunda, şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun, yılmadan mücadelesini sürdürerek bu mücadelesini kazanmıştır. Topraklar işgal altında olan milletimize bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Milletçe birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi bizlere miras bırakan başta siz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.
Ardından Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri Mete Akın ve Medine Özlek, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Daha sonra Piyade Albay Ahmet İzgi de konuşma yaparak, “Bugün tarih sahnesinde var olduğu andan itibaren bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş, yüce Türk milletinin vatanını işgal etmek isteyenlere karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle taçlandırılışının 94’üncü yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu, haklı gururunu yaşıyoruz. Bu bayrama adını veren 30 Ağustos Zaferi ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Türk'ün varoluşunun haykırışı ve bunu kabul ettirmesinin önemli adımlarından biridir. Bu zafer 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal meşalesini Samsun’da tutuşturduğu, Amasya’da, Erzurum’da ve Sivas’ta yurt satına yaygınlaştırdığı ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ile başlattığı ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kesin sonucudur. Bu zafer Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyanın hiçbir ordusunda yürüğe seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin en büyük payı senindir’ dediği gibi muharebe meydanlarında kazandığı başarılarla özdeşleşen ve Türk milletinin bağrından çıkan Mehmetçiğin kanıyla ve canıyla yazdığı destandır” ifadelerini kullandı. 
Atatürk Anıtı'ndaki törene ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından valilikte tebrikat töreni düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir