SAMSUN’DA 3 BİN ÖĞRENCİ ÖZEL OKUL TEŞVİKİ ALACAK

SAMSUN’DA 3 BİN ÖĞRENCİ ÖZEL OKUL TEŞVİKİ ALACAK
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AYTEKİN GİRGİN: “2014 - 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İLİMİZDEKİ 3 BİN 217 ÖĞRENCİMİZE DEVLET TARAFINDAN TEŞVİK VERİLECEKTİR”

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖZEL OKULLARA GİTMESİ HALİNDE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İÇİN 2 BİN 500, İLKOKUL İÇİN 3 BİN, ORTAOKUL VE LİSE İÇİN DE 3 BİN 500 TL TEŞVİK ALACAKLAR”
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Samsun’da özel okullarda eğitim gören 3 bin 217 öğrenciye 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında destek verileceğini söyledi. 
Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulları teşvik etmek için uygulamaya koyduğu “Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrencilere Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği” kapsamında Samsun’daki özel okullarda eğitim gören öğrencilere destek verilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “2014 - 2015 eğitim öğretim yılında ilimizdeki 3 bin 217 öğrencimize devlet tarafından teşvik verilecektir. Yani bu öğrencilerimizin özel okullara gitmesi halinde okul öncesi eğitim için 2 bin 500, ilkokul için 3 bin, ortaokul ve lise için de 3 bin 500 TL teşvik alacaklar” dedi.
Samsun’da toplam 3 bin 217 öğrenciye teşvik verileceğini belirten Girgin, “Okul öncesine 486 öğrencimiz teşvik edilecek. İlkokulda 678, ortaokulda 942 ve lisede de bin 112 olmak üzere toplam 3 bin 217 öğrencimiz teşvik alacak. Okul öncesinde yani hiçbir okula kaydı olmayan 48 - 66 ay öğrencilerin velileri herhangi bir okula kayıt yaptırmak suretiyle özel öğretim destek menüsünden destek başvurusunda bulunabilecek. Temel eğitim ve ortaöğretimde de mekanizma aynı çalışacak. Yani özel okul teşvikinden yararlanmak isteyen velimiz öğrencinin kayıtta bulunduğu resmi okuldan müracaatta bulunabilecek. Bununla ilgili sürede 25 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. Türkiye genelinde 250 bin öğrencinin, ilimizde ise 3 bin 217 öğrenci bu anlamda destek görecek” diye konuştu.
Teşvikten faydalanabilecek öğrenciler hakkında bilgi veren Girgin, “Resmi okulda veya azınlık okullarda bulunan öğrencilerimiz okullar aracılığı ile başvuruda bulunacaklar. Varsa uluslararası olimpiyat dereceleri, bilim çalışmalarında elde etmiş olduğu dereceler bunlarda öğrencilerimizin pozitif anlamda değerlendirilmeleri için bir katkı sunacaktır. Sistem dışarıdan bir etkiye kapalıdır. Desteği almaya hak kazanan öğrencilerimiz 15 okulu kendi puanına göre tercih edebilecek ve bu öğrencilerimiz bu okullara kayıt yapacaklar. Bununla ilgili de öğrencilerimizin yerleştirilmeleri 10 Eylül’e kadar bakanlığımız tarafından ilan edilecektir. Öğrencilerimizde 18 Eylül’e kadar kesin kayıtlarını yaptırabilecekler. Boş kontenjan kalırsa da yedek kayıtlar 30 Eylül’e kadar yapılmış olacak. Sınıf tekrarı yapan öğrencilerimiz bundan yararlanamıyorlar. Şuandaki özel okullarda okuyan öğrencilerimizde halen bu teşvikin dışında kayıt olacağı okula ilişkin nakil ve kayıt şartlarını taşıyor olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim