Samsun’da 26 Bin Öğrenci Okula ‘Merhaba’ Diyecek

Samsun’da 26 Bin Öğrenci Okula ‘Merhaba’ Diyecek
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Samsun’da 26 bin öğrencinin ilkokula merhaba diyeceğini söyledi

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda 30 Eylül 2012 tarihi itibari ile 60 - 66 ay arası çocukların okula gitmesinin veli isteğine bağlı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, “66 ay ve üzeri çocuklarımız şu an itibariyle ikametlerine en yakın okullara kayıtları yapılmıştır. Ancak veli, çocuğuyla ilgili olarak tıbbi tanılı bir rapor alırsa çoğunun kaydını 1 yıl erteleyebilir veya okul öncesi eğitime devam ettirebilir. Adrese dayalı kayıt sistemine göre bu yıl Samsun’da 66 ay ve üzeri 26 bin 344 öğrenci 1. sınıfa kayıtlı gözüküyor. Ancak doktor raporu alan öğrenciler henüz bu sayıdan düşülmedi. Ayrıca 60 - 66 ay arasındaki öğrenci kayıtları da devam etmekte ve son rakam henüz netleşmedi” dedi.

4+4+4 sistemine Samsun’daki okulların hazır olduğunu belirten Cora, “Okullarımız bu sisteme çok büyük oranda hazır. Tabii ilk yıl bir geçiş dönemi olacak. Ufak tefek eksiklikler olabilir. Bizde eksiklikleri en aza indirebilmek için yaz tatili döneminde izin kullanmadan çalışmalarımıza devam ettik. bazı okullarımızı tamamıyla ilkokul, bazılarını da tamamıyla ortaokul olarak düzenledik. Kademeli geçiş yapmayı planladığımız okullarda ise ilkokul ve ortaokul bir arada olabilecek. İlkokul 1., 2., 3., ve 4. sınıflarda haftalık 30 ders, ortaokul 5. ve 6. sınıflarda haftalık 36 ders ve 7. ve 8. sınıflarda haftalık 37 ders yapılacak. İlkokul 1. sınıfta 10 ders Türkçe, 5 ders matematik, 4 ders hayat bilgisi, 1 ders görsel sanatlar, 1 ders müzik, 5 ders oyun ve fiziki etkinlikler ve 4 ders serbest etkinlikler dersleri yapılacak” diye konuştu.
Birinci sınıf eğitim öğretiminde geçen yıldan farklı olarak güzel bir eğitim vereceklerini ifade eden Cora, “Birinci sınıf öğrencilerimize akademik eğitimden yani matematik, hayat bilgisi, yazma gibi eğitimler yerine daha çok sosyalleşme, akranları ile iletişim kurma, kendini ifade etme, becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim verilecek. Velilerimiz ve öğrencilerimizin içi rahat olsun. Çocuklarımızı en iyi şartlarda eğitebilmek için elimizdeki tüm imkanları onların her açıdan rahat ve kaliteli eğitim almaları yönünde kullanmaya çalışıyoruz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim