Samsun’da 247 Bin Öğrenci Karne Alacak

Samsun’da 247 Bin Öğrenci Karne Alacak
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 12 Haziran Cuma günü 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Samsun’da 247 bin öğrencinin karne alacağını söyledi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının Cuma günü düzenlenecek olan karne töreni ile okulların tatile gireceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, “Yaklaşık olarak Samsun’da 16 bin öğretmenimiz ve 247 bin öğrencimiz tatile girecek. Ana sınıflarına karne vermiyoruz, gelişim belgeleri veriyoruz. Bu durumda 227 bin öğrencimiz karne alacak. Eylül ayının ortalarına kadar süren bir tatile girecekler” dedi.

ÖĞRENCİLERE DENİZ UYARISI

Öğrencilerin yaz tatillerini iyi değerlendirmelerini isteyen Girgin, “Bu süre içerisinde öğrencilerimizin yaz tatillerini pozitif değerlendirmelerini, hem hobilerini geliştirmelerini hem de sportif faaliyetlerde, sportif müsabakalarda, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmalarını istiyoruz. Ailelerimizin de öğrencilerimize her zaman olduğu gibi bundan böyle de karneleri ile değil, bir bütün olarak kişisel özellikleri, öğrenme kapasiteleri, bireysel özelliklerini de göz önüne alarak değerlendirmelerini ve bu konuda yargılayıcı değil, destekleyici olmalarının önemli olduğunu söylüyoruz. Çocuklarımıza özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan boğulma vakalarına da dikkat çekmek istiyoruz. Maalesef yaz aylarında birçok boğulma olayı ilimizde yaşanıyor. Onun için öğrencilerimize de tekrar uyarı yapmak istiyoruz. Göl, dere ve denizden yararlanırken mutlaka güvenlik kurallarına uygun olarak bu doğal zenginliklerimizden faydalanmalarını tavsiye ediyoruz. Çocuklarımızın önümüzdeki dönem yaz Kur’an kursları ve spor okulları, diğer kurumlarımızın yaz etkinlikleri de var. Biz onlarla da işbirliği içerisindeyiz. Kendi bireysel özelliklerine ve seviye gruplarına göre bu faaliyetlere katılmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

“TÜM OKULLARIMIZ DÖNÜŞÜMLERİNİ TAMAMLAMIŞ OLACAKLAR”

Yeni eğitim-öğretim sezonunda tüm okulların 4+4+4 kademeli dönüşümünü tamamlamış olacağını belirten Girgin, “2015-2016 eğitim-öğretim yılının da 4+4+4’ün kademeli geçişi bitmiş olacak. Yani önümüzdeki yıl kademeli ilkokul, ortaokul uygulaması bitmiş olacak. Tüm okullarımız dönüşümlerini tamamlamış olacaklar. Geçtiğimiz yılda 2 tane Fen Lisemiz ilimizde eğitim-öğretime açılmış oldu. Bunlardan biri Terme ilçesindeki Kozluk Mahallesi’nde OMV Fen Lisesi, diğeri de Kavak ilçemizde Rıdvan Çelikel Fen Lisesi eğitim öğretimimize kazandırılmış oldu. Okullaşma oranlarında son yılların en yüksek rakamlarını yakaladık. Hem okul öncesi eğitim, hem temel eğitimde, hem de lisede okullaşma oranlarımız oldukça tatminkar düzeylere geldi. Hedefimiz yüzde 100 yapmak. Eğitim öğretim dışında kalan hiçbir öğrencimizin kalmaması için uğraşıyoruz. Bunların dışında engelli çocuklarımızın taşınması, taşımalı eğitim, pansiyonlar gibi hazırlıklarımız yaz aylarında devam edecek. Çocuklarımız tatile giriyor ama Milli Eğitim tatile girmiyor. Yöneticilerimiz, çocuklarımızın yeni eğitim öğretim yılında onların eğitimlerini daha konforlu ve rahat sürdürebilmeleri için daha çok hazırlık yapacaklar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim