Samsun’da 19 Mayıs Coşkusu

Samsun’da 19 Mayıs Coşkusu
Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları valilik önünde coşku içinde yapıldı.

Kutlamalara Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, kamu kuruluşlarının temsilcileri, ilçe belediye başkanları, vatandaşlar ve sporcuların yakınları katıldı.

Gösteriler sırasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 19 Mayıs Lisesi Mezunları Hava Merasim Boru ve Trampet Takımı’nın gösterisini yönetti.

Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak, Türk bayrağına sarılı bir şekilde Vali İbrahim Şahin'e hediye edildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yeniden ve gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “19 Mayıs, savaşlardan yenik çıkmış, bölünmüş, umutsuz, yorgun ve çileli bir milletin ayağa kalkışının ve esarette teslimiyete, mandaya isyan bayrağını açtığı gündür. Bugün Atatürk’ün doğum günüdür. Bugün kurtuluş güneşinin Samsun’da parladığı gündür. Bugün Cumhuriyetin kurtuluş günüdür. Samsun’da başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik ruhu kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur. Bugün de aynı şuuru devam ettirerek, hiçbir ayrımcılığa ve ayrıştırıcılığa eylem göstermeden Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak olacaktır. Gençler zor koşullarda kurulan Türkiye sizindir. Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk. Onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözleri ile Cumhuriyeti geleceğe taşıma görevini sizlere vermiştir” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları şiir dinletisi, Devlet Opera ve Balesi konseri, olimpik spor branşlarının gösterisi, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi dans gösterisi, ritim gösterisi, karma step gösterisi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz