Samsun’da 126 Damızlık Koç Dağıtıldı

Samsun’da 126 Damızlık Koç Dağıtıldı
Samsun’da, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) projesi kapsamında yetiştiricilere 126 adet Bafra ırkı damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “Bakanlığımız tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında, damızlık erkek hayvan alımına yüzde 80 hibe desteklemesi yapılmaktadır. Bu proje kapsamında 2015 yılı damızlık koç talebinde bulunan ve gerekli şartları taşıyan Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, Ladik, Salıpazarı, Tekkeköy, Vezirköprü, Terme ve Yakakent ilçelerinden toplam 32 yetiştiricimize yüzde 80 hibe destekli 126 adet Bafra ırkı damızlık koç dağıtımı yapılmıştır” dedi.

Kadir Güven Şu bilgilerdi verdi: “Proje kapsamında dağıtılan damızlık koçların maliyeti yaklaşık 189 bin TL’dir. Damızlık koçlar için ödenen paranın yüzde 80’i Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe olarak verildi, yüzde 20’si de yetiştiriciler tarafından karşılandı. Projenin başladığı 2014 yılından bugüne kadar Bafra ırkı 186 adet damızlık koç ve Karayaka ırkı 54 adet damızlık koç dağıtımı olmak üzere toplam 240 adet damızlık koç dağıtımı gerçekleşmiş olup, dağıtılan 54 adet karayaka ırkı damızlık koçların yüzde 80 hibe desteği ödemeleri bakanlığımız tarafından yetiştiricilerin hesaplarına yatırılmıştır. Dağıtımı yapılan damızlık koçların gerekli test ve aşıları yapılarak ilimiz yetiştiricilerine teslim edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz