Samsun'a Kitap Fuarı Bereketi

Samsuna Kitap Fuarı Bereketi
Samsun Fuar Merkezi'nde devam eden Kitap Fuarı sadece kitapseverler için değil, Samsun ekonomisi için de önemli bir adım olmaya devam ediyor.

Samsun fuar merkezi 3. fuarını gerçekleştiriyor. 18-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen TÜYAP Karadeniz Kitap Fuarı şehre canlılık getirdi. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Karadeniz Turistik işletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş ”Bu sene faaliyete başlayan fuar merkezi şehre ciddi bir katılımcı çekmeye başladı ve özellikle Kitap fuarı şehirdeki birçok oteli doldurdu”  dedi.

Fuar vesilesi ile yaklaşık 800 kişinin geldiğini belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş “Samsuna gelen 150 ye yakın yayınevi 500'e yakın yazardan oluşun katılımcıları Samsun'da ağırlıyoruz. Samsun'un marka değerini de arttıracak olan bu fuarlar ileride Samsun'un çok daha büyük kazançlar sağlayacak” diye konuştu.

TÜYAP'ın işletmesi Samsun için büyük avantaj

İhale aşamasında en çok parayı verene değil şehre katkı sağlayacak organizasyonlar yapma becerisi ve tecrübesi olan firmaya işletmenin verilmesi gerektiğini savunduklarını belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş “Şimdi görüyoruz ki doğru kişiler tarafından işletilen fuar merkezi Samsun'a ve bölgeye ciddi bir marka değeri ile birlikte ekonomik katlı sağlamaktadır” dedi.

İlk yıl 5 tene fuar planlandığını belirten Murat Toktaş, TÜYAP ile yapılan görüşmelerde bir sonraki dönemde yıl içinde yapılan fuar sayısının 7'ye çıkacağını ve otellerden restaurantlara kadar birçok işletmeye fayda sağlayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz