SAMSUN'A ‘GERİ GÖNDERME MERKEZİ’ KURULUYOR

SAMSUNA ‘GERİ GÖNDERME MERKEZİ’ KURULUYOR
Samsun’un İlkadım ilçesinde yapımına devam edilen cezaevinin çevresindeki bir araziye mülteciler için ‘Geri Gönderme Merkezi’ yapılacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisinin komisyon toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri görüşmelerinde Çarşamba ilçesine kurulması düşünülen fakat yer olmadığı için iptal edilen Geri Gönderme Merkezi İlkadım ilçesinde yeni cezaevinin bulunduğu bölgeye yapılacak.
Geri Gönderme Merkezi oylamasında bilgi veren Başkanvekili Turan Çakır, “Geri Gönderme Merkezi projesi için Çarşamba ilçesinde yer arandı fakat bulunamadı. Bunun için İlkadım ilçesinde yeni cezaevinin yakınında bir yer ayarlandı. Yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan. Geri Gönderme Merkezi ise Türkiye üzerinden iltica etmek isteyen vatandaşların yakalandıktan sonra geldikleri ülkeye geri göndermek üzere geçici olarak barınabilecekleri bir yer. Bu kişileri ülkemize farklı nedenlerden dolayı sığınma talebinde bulunan kişilerle karşılaştırılmamalı” dedi.
Meclis Komisyon toplantısında ayrıca Çarşamba Havaalanı'na kadar uzatılması düşünülen raylı sistem projesi öncesinde geçici olarak faaliyete geçecek olan troleybüs sistemi ile ilgilide plan değişikliğine gidildi. Konu hakkında bilgi veren Başkanvekili Çakır, “Yeni yapılan stadyuma kadar troleybüs hattının tercihli yolu yüzde 80 oranında bitti. Önümüzdeki yılın ortalarında elektrikle çalışan troleybüslerin çalışmaya başlayacağını düşünüyorum. Güzergahın içerisinde yaklaşık 16 durak belirlendi ve bunlarla alakalı plan değişikliğini yapıyoruz. Havaalanına kadar da bu hattı uzatmayı ve bunun için plan değişikliğini meclisimizde şimdiden oyluyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel