Samsun'a en fazla uluslararası öğrenci Türkmenistan'dan

Samsuna en fazla uluslararası öğrenci Türkmenistandan
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) bu yıl en fazla uluslararası öğrencinin Türkmenistan'dan geleceği bildirildi.

OMÜ'nün 18 ülkede düzenlediği Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı'nın (OMÜ-YÖS) yerleştirme sonuçlarına göre; OMÜ'ye en bu yıl en fazla öğrencinin Türkmenistan'dan yerleştiği belirlendi. Otomasyon üzerinden 6 binin üzerinde başvurunun olduğu OMÜ'ye bu yıl özel yetenek sınavlarıyla birlikte 760 öğrenci yerleşti. Türkmenistan'dan 102 öğrenciyle birinci sırada yer alırken, en son sırada 1 kişi ile Estonya bulunuyor. 

"3 bin öğrencinin üstüne çıkacağız"
OMÜ'de yaklaşık 100 ülkeden öğrencinin bulunduğunu söyleyen OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, "Geçen yıl 3 bine yakın uluslararası öğrencimiz vardı. Bu yıl uluslararası öğrenci sayımız 3 binin üstünde olacak. Uluslararası öğrenciler her geçen yıl OMÜ'yü daha fazla tercih etmeye başladı. Dolayısıyla Samsunumuzun ve ülkemizin yurt dışında tanınırlığına katkı sunmuş oluyoruz. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Tabi bu bir ekip işi. Emeği geçen ekibimize teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim