SAMSUN'A 4 DEV KÖPRÜ YAPILIYOR

SAMSUNA 4 DEV KÖPRÜ YAPILIYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra, Çarşamba, Salıpazarı ve Tekkeköy ilçelerine 4 dev köprü birden yapıyor. Samsun'u gerdanlık gibi süsleyecek olan birbirinden güzel dört köprünün yapımına başladı

Gazete Gerçek'ten Murat Atasoy'un haberine göre Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra, Çarşamba, Salıpazarı ve Tekkeköy ilçelerine 4 köprü birden yapıyor.  Samsun’un dört bir yanında yapımı devam eden köprü projeleri ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Yapılacak bu köprüler iki yakayı birbirine bağlamakla kalmayacak aynı zamanda, sevenleri ve aşıklarıda birbirlerine kavuşturacaktır” dedi.

 ISLIKLA HABERLEŞMEYE SON VERECEĞİZ!

İlk olarak Kızılırmak üzerine inşa edilen köprü ile ilgili açıklama yapan Yurt, “Bafra Sinop karayolunun üzerinde yer alan köprünün dışında, deniz tarafına doğru 22 kilometrelik bölgede bir tane köprü yoktu. Irmak karşısında yer alan köylerde yaşayan vatandaşlar, birbirleri ile ıslık çalarak ya da bağırarak iletişim kurmaya çalışıyorlardı. Karşı köyde bir düğün, cenaze ya da davet olduğu zaman bağırarak sesini duyurabildiği köye ulaşmak için 44 kilometrelik bir yol gitmek zorunda kalıyorlardı. Bunu çok önemsedik. Bu bölgede 11. Kilometrede bir köprü projesi geliştirdik. Fore kazıklar üzerine normal bir karayolu köprüsü inşası başlayacak. Yük kabullerine uygun, karşı taraftaki tarımsal kalkındırmayı sağlayacak, iki yakayı birbirine birleştirecek bir köprü. Oradaki yerel yöneticilerle görüşerek en uygun yeri tespit ettik. Türbe ile Kalaycılı Mevkileri arasında 265 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde bir köprü yapıyoruz. Bunun bize maliyeti yaklaşık 5 milyon TL. İhalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firma işe başladı. 1 yıl içerisinde köprü hizmete girecek. Kızılırmak üzerinde yer alan tarihi köprü ile beraber bu üçüncü köprü olacak” dedi.

 YEŞİLIRMAK ÜZERİNE DEV KÖPRÜ

Yeşilırmak üzerine yapılacak köprü ile ilgili de açıklama yapan Yurt, “Samsun Ordu Karayolunun üzerinde Devlet Karayollarına ait bir Yeşilırmak köprüsü var. Devlet Karayolu köprüsünden deniz tarafına doğru sadece bir köprü var. Bu köprü yeterli değil. Bu köprü ile deniz arasında 165 metre uzunluğunda bir köprü yapacağız. Köprük ile Hacılıçay arasını birbirine bağlayacağız. Bu köprünün de ihalesi yapıldı. 5-6 ay içerisinde bu köprü tamamlanacak. Köprü 3 milyon TL’ye mal olacak” diye konuştu.

 SALIPAZARI’NDA YEŞİLDERE KÖPRÜSÜ

Salıpazarı İlçesi’nde Yeşildere üzerinde yapacakları köprü inşasından da bahseden Yurt, “Salıpazarı’nda çok eski zamanlarda yapılmış bir köprü var. Bu köprünün kirişleri çatlamış, taşıma özelliğini kaybetmiş ve dar bir köprü. İki araç yan yana geçemiyordu. Ana ulaşımı sağlamak için 33 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde prefabrik köprü yapıyoruz. Oradaki mevcut köprüyü yıktık. Onun yerine daha modern bir köprü yapıyoruz. Yüklenici firma işe başladı. 3 ay sonra iş teslimi yapacak. Maliyeti 1 milyon TL” dedi.

 TEKKEKÖY BÜYÜKLÜ’YE DE MODERN BİR KÖPRÜ

Tekkeköy İlçesi’nde Büyüklü mevkiinde yapacakları köprü ile ilgili olarak da Yurt, “Büyüklü’nün hemen çıkışında eski zamanlarda yapılmış bir köprü vardı. Standardı çok düşük. Yağışlar dolayısıyla köprü ayakları zarar görmüş ve yıkılma tehlikesi vardı. Bu köprüyü de yıkarak 15 metre genişliğinde 5 metre uzunluğunda bir köprü yapıyoruz. Kenar ayakları tamamlandı. 1,5 ay içerisinde tamamlanacaktır. Maliyeti 750 bin TL” açıklamasında bulundu.


Kaynak: gazetegerçek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel