Samsun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Samsun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Samsun Ziraat Odaları İl koordinasyon kurulu toplantısı TZOB yönetim kurulu üyesi Hasan Kozoğlu, Aslan Soydan , Samsun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Tütüncü ve Ziraat Odaları Başkanlarının katılımı ile yapıldı.

Toplantının başında öncelikle terör olayları kınanarak , şehitlere rahmet,ailelerine sabır ,gazilere acil şifalar dileyerek başlanıldı. Toplantıda tarımın sorunları ele alındı.Toplantı sonunda yapılan ortak basın açıklamasında fındık rekoltesinin tahmin edilen 590 bin tonun altında olacağı vurgulanarak çiftçinin ürününü pazara erken indirmemesi tavsiye edildi.

Ayvacık ilçesi Başalan ,Çökekli, Çamlıkale mahallelerinde 16 Ağustos 2015 tarihinde yağan dolu afatından dolayı çiftçinin yer yer yüzde yüze varan  zararının olduğu bahse konu mahallelerde TARSİM sigortalısının yok denecek kadar az olduğu bu yüzden zararlarını tanzim etmeleri mümkün olmadığından bir kararnameyle çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir.

Ayvacık ilçesinde ki dolu afatıyla ilgili TZOB yönetim kurulu üyeleri bakanlık nezlinde konunun takipçisi olacaklarını mağduriyetlerin ivedilikle çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirttiler.

TZOB yönetim kurulu üyesi Hasan Kozoğlu  ve Aslan Soydan kendilerinin de fındık üreticisi olduklarını özellikle Ordu ,Giresun, Samsun ve Trabzon da ürünün üçte birinin külleme , bakteriyel yanıklık ve balgam hastalığı gibi hastalıklar nedeni ile fire verdiğini bundan dolayı iç piyasaya dahi yetecek fındığın olmadığını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset